Domácí "Patifu"

Zkuste si udělat domácí alternativu známé veganské paštiky Patifu! :-) 

Domácí "Patifu"

Zkuste si udělat domácí alternativu známé veganské paštiky Patifu! :-) 

Budeme potřebovat:

  • 100 g kešu ořechů
  • 1 marinované či uzené tofu
  • 2 lžíce Misa
  • 2 lžíce Tamari
  • Olivový olej
  • Citronová šťáva
  • Osmažená cibulka - není nutná

 Postup:

Kešu namočíme přes noc do vody. Ráno slijeme. V mixéru rozmixujeme do hladka. Poté přidáme tofu nakrájené na kostky, miso a tamari a mixujeme dále. Přidáme lžíci olivového oleje, trošku citronové šťávy. Můžeme dle chuti přidat trošku mořské soli případně vybraného koření. Vylepšit se dá ještě dozlatova osmahnutou cibulkou.