Datlové brownies

Jedinečné nepečené brownies z datlů a oříšků - originální dezert pro každou příležitost.

Datlové brownies

Jedinečné nepečené brownies z datlů a oříšků - originální dezert pro každou příležitost.

Připravíme si:

  • 160g datlí
  • 120g lískových oříšků
  • Šťáva z pomeranče
  • Kůra z cca 1 pomeranče
  • 50g nepraženého kakaa
  • Špetka mořské soli

Postup:

Nejprve datle nakrájíme na menší kousky. Následně je vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Vmícháme lískové oříšky (předem pokrájené na malé kousky nebo nahrubo namixované), šťávu a kůru z pomeranče, nepražené kakao a sůl. 

Hmotu důkladně vtlačíme do formy a necháme alespoň 1 hodinu před podáváním odpočinout v lednici. 

Datlové brownies podáváme s čerstvým ovocem - nejlépe chutná s malinami či ostružinami...

Tip: Zdá-li se nám dezert málo sladký, můžeme přisladit například agávovým či jiným sirupem - ne cukrem! Vzhledem k tomu, že je dezert nepečený, cukr by mezi zuby "křupal".