Jedinečné nepečené brownies z datlů a oříšků - originální dezert pro každou příležitost.
Datlové brownies
Jedinečné nepečené brownies z datlů a oříšků - originální dezert pro každou příležitost.
Připravíme si:
- 160g datlí
- 120g lískových oříšků
- Šťáva z pomeranče
- Kůra z cca 1 pomeranče
- 50g nepraženého kakaa
- Špetka mořské soli
Postup:
Nejprve datle nakrájíme na menší kousky. Následně je vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Vmícháme lískové oříšky (předem pokrájené na malé kousky nebo nahrubo namixované), šťávu a kůru z pomeranče, nepražené kakao a sůl.
Hmotu důkladně vtlačíme do formy a necháme alespoň 1 hodinu před podáváním odpočinout v lednici.
Datlové brownies podáváme s čerstvým ovocem - nejlépe chutná s malinami či ostružinami...
Tip: Zdá-li se nám dezert málo sladký, můžeme přisladit například agávovým či jiným sirupem - ne cukrem! Vzhledem k tomu, že je dezert nepečený, cukr by mezi zuby "křupal".