Datlová bábovka s mákem a citrónem

makova-babovka  

Suroviny:

100 g špaldové celozrnné mouky
180 g polohrubé mouky
150 ml rostlinného nápoje
hrst rozinek
70 g máku (mletého)
2 lžicky ceylonská skořice
1 a 1/2 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
1 lžička jedlé sody
150 g datlového sirupu
1 banán
40 g kokosového oleje
80 g bílého jogurtu

Postup:

Mouku prosijte do větší mísy. Přidejte umletý mák, prášek do pečiva, sodu, skořici a rozinky.

Do mixeru vložte banán, přilijte rostlinné mléko, sirup a kokosový olej, rozmixujte na jemnou kaši, přidejte jogurt. Mokrou směs vlijte k suchým surovinám do mísy a důkladně vše promíchejte.

Vymažte a vysypte formu na bábovku a vlijte těsto. 

Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C. Po deseti minutách teplotu snižte na 160 °C a pečte ještě 30-35 minut. (Test špejlí).

Upečenou bábovku opatrně vyklopte, nechte vychladnout. Bábovku pak můžete lehce poprášit moučkovým cukrem, anebo polít rozpuštěnou čokoládou.

Dobrou chuť vám přeje Naturálek zdravá výživa.