Datlová bábovka s mákem a citrónem

makova-babovka  

Suroviny:

100 g špaldové celozrnné mouky
180 g polohrubé mouky
150 ml rostlinného nápoje
hrst rozinek
70 g máku (mletého)
2 lžicky ceylonská skořice
1 a 1/2 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
1 lžička jedlé sody
150 g datlového sirupu
1 banán
40 g kokosového oleje
80 g bílého jogurtu

Postup:

Mouku prosijte do větší mísy. Přidejte umletý mák, prášek do pečiva, sodu, skořici a rozinky.

Do mixeru vložte banán, přilijte rostlinné mléko, sirup a kokosový olej, rozmixujte na jemnou kaši, přidejte jogurt. Mokrou směs vlijte k suchým surovinám do mísy a důkladně vše promíchejte.

Vymažte a vysypte formu na bábovku a vlijte těsto. 

Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C. Po deseti minutách teplotu snižte na 160 °C a pečte ještě 30-35 minut. (Test špejlí).

Upečenou bábovku opatrně vyklopte, nechte vychladnout. Bábovku pak můžete lehce poprášit moučkovým cukrem, anebo polít rozpuštěnou čokoládou.

Dobrou chuť vám přeje Naturálek zdravá výživa.

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení