Cuketa na kari
Cuketa ve "smetanové" kari omáčce je pochoutkou pro všechny milovníky bezmasých jídel. Jako příloha se k ní ideálně hodí jasmínová či basmati rýže.
Cuketa na kari
Připravíme si:
- 1 ks cukety (střední velikost)
- 1 kelímek smetany (kravské, rostlinné či zakysané - ta dodá jídlu trošku jinou chuť než klasická "smetanová" omáčka)
- 1 menší cibulka
- 1 lžíce Ghee
- 1 vrchovatá lžička kari
- Špetka mořské či himalájské soli
Postup:
Cuketu omyjeme a pokrájíme na kostičky. Cibulku pokrájíme nadrobno. Na pánvi necháme rozehřát ghee, na kterém dozlatova osmažíme cibulku. Následně přidáme cuketu a restujeme cca 5 minut. Následně zasypeme kari kořením, chvilinku mícháme a zalijeme vybranou smetanou. 5 minutek povaříme, lehce osolíme, aby se chutě dobře propojily.
Podáváme s rýží.