Cuketa na kari

Cuketa ve "smetanové" kari omáčce je pochoutkou pro všechny milovníky bezmasých jídel. Jako příloha se k ní ideálně hodí jasmínová či basmati rýže. 

Cuketa na kari

Připravíme si:

  • 1 ks cukety (střední velikost)
  • 1 kelímek smetany (kravské, rostlinné či zakysané - ta dodá jídlu trošku jinou chuť než klasická "smetanová" omáčka)
  • 1 menší cibulka
  • 1 lžíce Ghee
  • 1 vrchovatá lžička kari
  • Špetka mořské či himalájské soli 

Postup:

Cuketu omyjeme a pokrájíme na kostičky. Cibulku pokrájíme nadrobno. Na pánvi necháme rozehřát ghee, na kterém dozlatova osmažíme cibulku. Následně přidáme cuketu a restujeme cca 5 minut. Následně zasypeme kari kořením, chvilinku mícháme a zalijeme vybranou smetanou. 5 minutek povaříme, lehce osolíme, aby se chutě dobře propojily. 
Podáváme s rýží.