½ hrnku zelené čočky
½ cibule
1 stroužek česneku
1 bio vejce
3 lžíce lahůdkového droždí
5+5 lžic kukuřičné strouhanky
himalájská sůl, pepř podle chuti
hrst hladkolisté petržele
ghí na smažení
celozrnné těstoviny k podávání
Zelenou čočku namočte předem asi na 2h. Po dvou hodinách vodu slijte, napusťte novou a vařte asi 15 minut. Uvařenou čočku zbavte přebytečné vody a přesuňte do mixéru. Přidejte vejce a rozmixujte.
Směs přesuňte do misky, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný stroužek česneku, lahůdkové droždí, 5 lžic kukuřičné strouhanky, osolte, opepřete a přidejte hrst pokrájené petržele.
Vše dobře smíchejte. Tvořte malé placky, které obalujte ve zbytku strouhanky a smažte na pánvi potřenou ghí. Podávejte s celozrnnými těstovinami.
Dobrou chuť vám přeje Naturálek zdravá výživa.