Čočkové karbanátky

Zdravý a chutný oběd třeba do krabičky. Koření můžete měnit podle chuti.

½ hrnku zelené čočky
½ cibule
1 stroužek česnek
1 bio vejce
3 lžíce lahůdkového droždí
5+5 lžic kukuřičné strouhanky
lžička majoránky
himalájská sůl, pepř dle chuti
slunečnicový olej dle potřeby
celozrnné tagliatelle a zelenina k podávání

Zelenou čočku namočte dopředu asi na 2h. Pak vodu slijte, napusťte novou a dejte vařit na 15 minut. Uvařenou čočku zbavenou přebytečné vody dejte do mixéru společně s vajíčkem a rozmixujte. Přendejte do misky a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný stroužek česneku, 3 lžíce lahůdkového droždí, 5 lžic kukuřičné strouhanky, sůl, pepř a majoránku. Vše smíchejte. Pokud je směs ještě teplá, nechte vychladit, aby se s těstem lépe pracovalo. Tvořte malé placky, které obalujte ve zbytku strouhanky a smažte na pánvi pomazanou slunečnicovým olejem. Podávejte s celozrnnými těstovinami.

Do těsta můžete přidat i nakrájená sušená rajčata.

Pro změnu použijte jako přílohu celozrnný kuskus nebo jasmínovou rýži.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz