Čočková polévka

Nejen novoroční klasika. Krásně zahřeje a zasytí.

½ hrnku zelené čočky
1l vývaru
1 mrkev, 2 malé brambory, 2 stroužky česneku
lžička Polévkového koření
½ lžičky majoránky

Postup

Zelenou čočku si namočte alespoň na 2 hodiny (ideálně přes noc). Vodu slijte a čočku přendejte do hrnce, přidejte na kousky nakrájenou mrkev a brambory.

Zalijte 1l vývaru, přidejte lžičku polévkového koření a vařte asi 15 minut, než budou brambory a mrkev měkké. Přidejte prolisovaný česnek a 1/2 lžičky majoránky.

Pro masojedlíky! Přidejte kousek kvalitního uzeného nakrájeného na malé kousky.


Další tipy!

Pokud nemáte vývar, skvěle vám jako základ poslouží kostkové bujóny Wurzl (2 kostky na 1l vody).

Pokud máte raději krémovější polévky, mrkněte na polévku z červené čočky. ️

A pokud si chcete přečíst něco více o červené čočce, jak ji správně uvařit a další tipy, mrkněte na náš článek na BLOGu.