Čočková omáčka na těstoviny

Vyzkoušejte náš rychlý recept bez masa. Omáčka chutná skvěle s těstovinami, můžete ji ale přidat i k rýži nebo bulguru, použít na ochucení směsi z jedné pánve, jako přeliv na pečenou zeleninu a mnoho dalšího. 

cockova_omacka1 (1)

Ingredience
1/3 hrnku červené čočky
1,5 hrnku vody
1 mrkev, 1 bílá paprika, ½červené cibule ze zahrádky
1 rajčatový protlak
himalájská sůl 
mletý pepř dle chuti
konopné semínko na posypání
těstoviny tagliatelle
lžíce slunečnicového oleje

Postup

Na lžíci oleje opečte na kousky nakrájenou červenou cibuli. Mrkev nastrouhejte nahrubo a přidejte k cibuli. Pokrájejte papriku a také přidejte k směsi.
Přidejte červenou čočku a zalijte vodou. Vařte asi 10 minut.
Těstoviny uvařte podle návodu. Jakmile bude čočka měkká, osolte a opepřete podle chuti, případně ještě nařeďte vodou.
Podávejte posypané konopnými semínky.


Navrch můžete přidat také na kousky natrhanou mozzarellu.

Dobrou chuť vám přeje Naturálek, zdravá výživa.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení