Čočková omáčka na těstoviny

Vyzkoušejte náš rychlý recept bez masa. Omáčka chutná skvěle s těstovinami, můžete ji ale přidat i k rýži nebo bulguru, použít na ochucení směsi z jedné pánve, jako přeliv na pečenou zeleninu a mnoho dalšího. 

cockova_omacka1 (1)

Ingredience
1/3 hrnku červené čočky
1,5 hrnku vody
1 mrkev, 1 bílá paprika, ½červené cibule ze zahrádky
1 rajčatový protlak
himalájská sůl 
mletý pepř dle chuti
konopné semínko na posypání
těstoviny tagliatelle
lžíce slunečnicového oleje

Postup

Na lžíci oleje opečte na kousky nakrájenou červenou cibuli. Mrkev nastrouhejte nahrubo a přidejte k cibuli. Pokrájejte papriku a také přidejte k směsi.
Přidejte červenou čočku a zalijte vodou. Vařte asi 10 minut.
Těstoviny uvařte podle návodu. Jakmile bude čočka měkká, osolte a opepřete podle chuti, případně ještě nařeďte vodou.
Podávejte posypané konopnými semínky.


Navrch můžete přidat také na kousky natrhanou mozzarellu.

Dobrou chuť vám přeje Naturálek, zdravá výživa.