Čočková kaše s dýní

Kaše je výborná jako příloha i samostatně.

1 hrnek červené čočky
2 hrnky vývaru
1 domácí cibule
½ dýně hokaido ze zahrádky
3 lžíce dýňových semínek
lžíce slunečnicového oleje
špetka cejlonské skořice
cca ¼ muškátového ořechu
himalájská sůl, pepř

Postup
Dýni očistěte, pokud použijete dýni hokaido nemusíte loupat, ostatní druhy oloupejte. Nakrájejte na menší kousky a dejte péct na plech vyložený pečícím papírem. Pečte asi 30 minut při 200°C. Mezitím si na oleji osmahněte cibuli, přidejte čočku a zalijte vývarem. Nechte probublávat až do odpaření vody.

Polovinu upečené dýně rozmačkejte vidličkou na kaši, druhou polovinu nechte.

Jakmile bude čočka měkká, vmíchejte do ní dýňové pyré i kousky dýně a promíchejte. Míchejte zlehka ať zůstanou kousky dýně.  Podle chuti okořeňte solí, pepřem, špetkou skořice a muškátovým oříškem. Ozdobte dýňovými semínky.