Jednoduchá klasika, vyzkoušejte i čočku červenou nebo čočku Belunga.
1/3 hrnku zelené čočky
1 hrnek vody
1 bio cibule
100g slaniny od řezníka
himalájská sůl a mletý pepř dle chuti
Postup
Zelenou čočku si předem namočte alespoň na dvě hodiny. Vodu slijte a dejte vařit na cca 15 minut. Cibuli očistěte a nakrájejte na kostičky. Slaninu nakrájejte na širší plátky a dejte opéct na pánev. Jakmile je cibule lehce opečená, přidejte cibuli. Až bude cibule a slanina zlatavá, vmíchejte uvařenou čočku, osolte, opepřete
TIP! Pokud se chcete zbavit tuku ze slaniny, odsajte jej papírovými ubrousky. Slaninu můžete také úplně vynechat, použijte libovou šunku, anebo si udělejte volské oko, použijte sýr.