Cizrnový krém

Cizrnový krém

Skvělá krémová polévka pro milovníky cizrny :-)

Připravíme si:

  • 400 g cizrny
  • 100 g cibule
  • 30 g česneku
  • 150 ml šlehačky (vegani nahradí rostlinnou alternativou, např. Holé)
  • mořská sůl
  • olivový olej
  • provensálské bylinky - čerstvé či sušené

Postup:

Cizrnu přes noc namočíme do vody. Druhý den slijeme, propláchneme a dáme vařit do vody s troškou provensálských bylinek.

Uvařenou cizrnu necháme chvilku vychladnout a malé množství odebereme stranou na ozdobu hotové polévky. 

Zbývající množství cizrny společně s vodou z vaření rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, přidáme sůl a následně ještě smetanu. 

Na pánvi na olivovém oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibulku a česnek s další špetkou nasekaných bylinek. Orestujeme, přidáme do hrnce s cizrnovým krémem a polévku ještě chvilku povaříme. Vypneme sporák a necháme ještě chvilku dojít pod pokličkou. 

Na ozdobení polévky si opečeme cizrnu, kterou jsme dali stranou před rozmixováním (poslouží místo opečeným krutonů z pečiva) a můžeme ještě špetku čerstvých bylinek. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení