Cizrnová pomazánka hummus
Oblíbenou cizrnovou pomazánku jsme ještě vylepšili o sušená rajčata. Skvělá je jen tak s proužky mrkve.
Cizrna uvařená nebo z plechovky 300g (uschovejte 1 hrnek vody na případné ředění pomazánky). Návod - jak uvařit cizrnu?
2 lžíce tahini
1-3 stroužky česneku
Štáva z citronu
Sůl, pepř
Sušená rajčata podle chuti, pokrájená na malé kousky včetně 1 lžíce ochuceného oleje z rajčat.
Cizrnu s česnekem rozmixujte v drtiči nebo tyčovým mixérem do hladké kaše. Pokud máte raději méně jemný hrudkovitý hummus, mixujte kratší dobu.
Přidejte česnek, tahini, sůl a pepř, šťávu z citrónu. Vše ještě promixujte, nebo promíchejte. Pokud je hummus příliš hustý, přilévejte vodu z cizrny. Přidejte nadrobno nakrájená sušená rajčata a trochu oleje z rajčat.
Nakonec můžete přidat i posekanou petrželku nebo koriandr.
Podávejte s pečivem, krutony, nebo kousky čerstvé zeleniny. Skvěle se jako lžička hodí nakrájená mrkev nebo řapíkatý celer.