Cizrnová pomazánka hummus

Oblíbenou cizrnovou pomazánku jsme ještě vylepšili o sušená rajčata. Skvělá je jen tak s proužky mrkve.

Cizrna uvařená nebo z plechovky 300g (uschovejte 1 hrnek vody na případné ředění pomazánky). Návod - jak uvařit cizrnu?
2 lžíce tahini
1-3 stroužky česneku
Štáva z citronu
Sůl, pepř
Sušená rajčata podle chuti, pokrájená na malé kousky včetně 1 lžíce ochuceného oleje z rajčat.

Cizrnu s česnekem rozmixujte v drtiči nebo tyčovým mixérem do hladké kaše. Pokud máte raději méně jemný hrudkovitý hummus, mixujte kratší dobu.

Přidejte česnek, tahini, sůl a pepř, šťávu z citrónu. Vše ještě promixujte, nebo promíchejte. Pokud je hummus příliš hustý, přilévejte vodu z cizrny. Přidejte nadrobno nakrájená sušená rajčata a trochu oleje z rajčat.

Nakonec můžete přidat i posekanou petrželku nebo koriandr.

Podávejte s pečivem, krutony, nebo kousky čerstvé zeleniny. Skvěle se jako lžička hodí nakrájená mrkev nebo řapíkatý celer

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení