Cizrnová polévka

Rychlá a chutná polévka, krásně zasytí a zahřeje. Podávejte s žitným chlebem nebo krutony.

240 g vařené cizrny (množství v plechovce)
3 malé mrkve, 1 batáta
vývar/ voda se sypkým bujónem Wurtzl
himalájská sůl, pepř
½-1 lžička mletého kardamonu
lžíce tahini pasty


Postup

Mrkve a batát očistěte. Nakrájejte na kousky a dejte do hrnce. Přidejte cizrnu a zalijte vývarem/vodou, aby veškerá zelenina byla ponořená. Vařte 20 minut. Směs rozmixujte, přidejte tahini, kardamon, sůl a pepř a pořádně promíchejte.

Cizrnu můžete použít hotovou v konzervě, anebo si cizrnu uvařit předem. Pokud si nejste jistí, jak se vaří cizrna, podívejte se na náš další článek.

Tip!
Na ozdobu použijte čerstvou pažitku a semínka

Cizrna má poměrně neutrální chuť, proto použijte na přípravu vývar nebo bujón, pokud přidáte pouze vodu, polévka bude chuťově nevýrazná.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení