Cizrnová polévka

Rychlá a chutná polévka, krásně zasytí a zahřeje. Podávejte s žitným chlebem nebo krutony.

240 g vařené cizrny (množství v plechovce)
3 malé mrkve, 1 batáta
vývar/ voda se sypkým bujónem Wurtzl
himalájská sůl, pepř
½-1 lžička mletého kardamonu
lžíce tahini pasty


Postup

Mrkve a batát očistěte. Nakrájejte na kousky a dejte do hrnce. Přidejte cizrnu a zalijte vývarem/vodou, aby veškerá zelenina byla ponořená. Vařte 20 minut. Směs rozmixujte, přidejte tahini, kardamon, sůl a pepř a pořádně promíchejte.

Cizrnu můžete použít hotovou v konzervě, anebo si cizrnu uvařit předem. Pokud si nejste jistí, jak se vaří cizrna, podívejte se na náš další článek.

Tip!
Na ozdobu použijte čerstvou pažitku a semínka

Cizrna má poměrně neutrální chuť, proto použijte na přípravu vývar nebo bujón, pokud přidáte pouze vodu, polévka bude chuťově nevýrazná.