Cizrna s ananasem, fenyklem a mátou

Zdravý a lehký recept na výbornou cizrnu.

Připravíme si:

  • 250 g cizrny
  • 1 ananas
  • 1 žlutá paprika
  • 10 lístečků máty
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 ks řasy Kombu
  • 1 fenykl
  • Šťáva z 1 citronu
  • Špetka mořské soli
  • 2 hvězdičky badyánu

Postup:

Cizrnu si přes noc namočíme do vody. Ráno slijeme, propláchneme a dáme vařit do čisté vody společně s badyánem, bobkovým listem, špetkou soli a řasou kombu. Vaříme na mírnějším plameni cca 40 minut, dokud cizrna nezměkne. Ve vodě necháme vychladnout. 

Opláchneme fenykl a nastrouháme ho na struhadle. Papriky a ananas nakrájíme na kostičky o průměru cca 1 cm. Nadrobno nasekáme také mátu. Slijeme cizrnu a promícháme ji s fenyklem, paprikou, ananasem, mátou, špetkou mořské soli.  Podáváme na ledovém salátu pokapané citronovou šťávou.