Cizrna s ananasem, fenyklem a mátou

Zdravý a lehký recept na výbornou cizrnu.

Připravíme si:

  • 250 g cizrny
  • 1 ananas
  • 1 žlutá paprika
  • 10 lístečků máty
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 ks řasy Kombu
  • 1 fenykl
  • Šťáva z 1 citronu
  • Špetka mořské soli
  • 2 hvězdičky badyánu

Postup:

Cizrnu si přes noc namočíme do vody. Ráno slijeme, propláchneme a dáme vařit do čisté vody společně s badyánem, bobkovým listem, špetkou soli a řasou kombu. Vaříme na mírnějším plameni cca 40 minut, dokud cizrna nezměkne. Ve vodě necháme vychladnout. 

Opláchneme fenykl a nastrouháme ho na struhadle. Papriky a ananas nakrájíme na kostičky o průměru cca 1 cm. Nadrobno nasekáme také mátu. Slijeme cizrnu a promícháme ji s fenyklem, paprikou, ananasem, mátou, špetkou mořské soli.  Podáváme na ledovém salátu pokapané citronovou šťávou. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení