Zdravý a lehký recept na výbornou cizrnu.
Připravíme si:
- 250 g cizrny
- 1 ananas
- 1 žlutá paprika
- 10 lístečků máty
- 2 ks bobkového listu
- 1 ks řasy Kombu
- 1 fenykl
- Šťáva z 1 citronu
- Špetka mořské soli
- 2 hvězdičky badyánu
Postup:
Cizrnu si přes noc namočíme do vody. Ráno slijeme, propláchneme a dáme vařit do čisté vody společně s badyánem, bobkovým listem, špetkou soli a řasou kombu. Vaříme na mírnějším plameni cca 40 minut, dokud cizrna nezměkne. Ve vodě necháme vychladnout.
Opláchneme fenykl a nastrouháme ho na struhadle. Papriky a ananas nakrájíme na kostičky o průměru cca 1 cm. Nadrobno nasekáme také mátu. Slijeme cizrnu a promícháme ji s fenyklem, paprikou, ananasem, mátou, špetkou mořské soli. Podáváme na ledovém salátu pokapané citronovou šťávou.