Cizrna na paprice

Cizrna neboli římský hrách, je velmi dobře stravitelná, navíc dobře zasytí. Patří k výborným zdrojům rostlinných bílkovin.

cizrna_napaprice1 (1)

  • 300 g cizrny
  • 1 balení rostlinné smetany  
  • Rostlinné mléko
  • sladká paprika (koření)
  • 1 menší cibulka 
  • Mouka (vhodná je například mouka rýžová, má neutrální chuť)
  • Voda 
  • Olivový olej nebo ghí

Možné přílohy: 

Postup: 

Cizrnu dejte den předem do hrnce, zalijte vodou a nechte namáčet (ideálně přes noc). Před vařením cizrnu propláchněte a vařte v čisté vodě doměkka. 
V hluboké pánvi opečte na oleji nebo ghí cibulku. Zasypte sladkou paprikou a minutu opékejte. 
 
Zalijte mlékem, dobře promíchejte a nechte povařit.
Smetanu smíchejte s moukou a přilijte, míchejte, až se omáčka zahustí. Snižte teplotu a nechte ještě pár minut povařit. 
 
TIP! Mouku můžete úplně vynechat. Odeberte díl cizrny a rozmixujte dohladka, vmíchejte do omáčky, která se krásně zahustí.
 
Cizrnu můžete vmíchat do omáčky a podávat. Můžete ji také nechat ale zvlášť a smíchat až na talíři. 
 
Podávejte s rýží.