Chlebíčky - tradiční i netradiční

Nemusí platit že Vánoce jsou svátky přibírání na váze a tučných jídel … I chlebíčky se dají připravit zdravé a především chutné J Nechte se inspirovat…

Vyzkoušejte některý z těchto receptů na netradiční chlebíčky.

Cizrnové chlebíčky

  • Cizrna (dle množství požadovaných chlebíčků)
  • Olivový olej
  • Zelenina na ozdobení (salát, okurka, rajčátko, hrášek, paprika, kyselá okurka, červená řepa, petrželka, pažitka, pro milovníky ostrého chilli paprička, …)
  • 3 – 4 vejce na ozdobu (nemusí být)
  • Plátkový sýr (také není podmínkou … Můžeme nahradit třeba veganským sýrem - v Naturálku koupíte :-) )

 
Den předem namočíme cizrnu, slijeme a uvaříme do měkka (alespoň 1 hodinu). Stranou si dáme pár hrstí cirzny a ze zbytku uděláme pomazánku hummus. V pánvičce rozehřejeme trochu oleje a opečeme na ní uvařenou cirznu, kterou jsme dali stranou. Veku natřeme hummusem, posypeme opečenou cizrnou a dle chuti můžeme ještě dále dozdobit.

Chlebíčky s koprovou pomazánkou

  • 1 – 2 Tofu natural
  • Čerstvý či sterilovaný kopr
  • Zelenina na ozdobení
  • 3 – 4 vařená vejce

Rozmixujeme bílé tofu, smícháme s nadrobno nakrájeným čerstvým koprem a podle chuti osolíme. Veku natřeme koprovou pomazánkou a následně ozdobíme vajíčkem a zeleninou.

Chlebíčky s bramborovým salátem:

  • Bramborový salát (inspirace zde)
  • Zelenina na ozdobení
  • Vejce
  • Plátkový sýr

Na veku lžičkou dáme bramborový salát, dozdobíme zeleninou dle chuti, vejcem či sýrem.
 

Houbové chlebíčky

  • 3 – 4 balení Patifu (hlívového)
  • Sušené či sterilované žampiony
  • Zelenina na ozdobu
  • 3 – 4 uvařená vejce

Veku natřeme pomazánkou Patifu s příchutí Hlíva. Pokud máme sterilované žampiony  - nakrájíme na tenké plátky, orestujeme na oleji, přidáme drcený kmín a dusíme pod pokličkou. Když změknou, tak pokličku odklopíme, posolíme a opečeme dokřupava.
V případě sušených jimi chlebíčky můžeme ozdobit rovnou nebo orestovat jen lehce. Dodáme ještě zeleninu a vajíčka.

Česnekové chlebíčky

  • 2 – 3 ks přírodního tofu
  • 2 – 4 stroužky česneku (podle požadované chuti)
  • Sojanéza
  • Mořská sůl
  • Zelenina na dozdobení

Z  tofu, sojanézy, česneku a soli vytvoříme česnekovou pomazánku – tofu nejprve nakrájíme na menší kousky, přidáme sojanézu a rozmačkaný česnek. Touto pomazánkou natřeme veku a ozdobíme zeleninou dle chuti.

Tvarohové chlebíčky s pažitkou

  • 2 vaničky polotučného tvarohu
  • Mořská sůl
  • Pažitka
  • 3 – 4 uvařená vejce
  • Plátkový sýr
  • Zeleninka na ozdobu

Připravíme si rychlou tvarohovou pomazánku – do misky dáme polotučný tvaroh, přidáme adekvátní množství nadrobno nakrájené pažitky a lehce přisolíme. Ozdobíme plátkem sýra, plátkem vejce a zeleninou dle naší volby. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení