Krémové polévky jsou úžasné, zasytí, zahřejí, jsou skvělé jako večeře i rychlý oběd. Ty opravdu husté především v podzimním a zimním období a česnečka, to je klasika. Ta prostě musí být. Receptů je mnoho, tahle je jemná krémová, úplně pohladí.
SUROVINY:
3 palice česneku
2 cibule
3 brambory
1 konzerva sterilované cizrny
80 g kešu másla
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky tymiánu
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
mletý pepř
1 litr vody (přiměřeně)
Celé palice česneku dejte na plech, zakápněte olejem a dejte péct. Peče se asi 20 minut při 200°C. Po upečení nechte česnek vychladnout.
Sceďte cizrnu. V hrnci orestujte cibulku, přidejte na kousky nakrájené brambory a opékejte asi 3 minuty. Zalijte vodou, přidejte tymián a cizrnu, a vařte do změknutí brambor.
Stroužky česneku vymačkejte do polévky, přidejte kešu máslo, sůl, pepř, citrónovou šťávu nebo čerstvý citrón a vše ponorným mixérem rozmixujte na hladký krém.
Podávejte s opečenou bagetkou, krutony nebo cereálním pečivem.
Dobrou chuť vám přeje Naturálek, zdravá výživa.