Domácí zmrzliny si získávají stále větší popularitu. Na tento osvěžující sorbet budete potřebovat jen černý rybíz, mátové lístky, trošku citronové šťávy a dle chuti sirup na přislazení.
Černorybízový sorbet s mátou
Domácí zmrzliny si získávají stále větší popularitu. Na tento osvěžující sorbet budete potřebovat jen černý rybíz, mátové lístky, trošku citronové šťávy a dle chuti sirup na přislazení.
Budeme potřebovat:
- 500g černého rybízu
- Šťáva z 1/2 citronu
- 20 lístků máty
- Datlový, agávový, rýžový či jiný sirup
- 150ml vody
Postup:
150 ml vody přivedeme v hrnci k varu. Vsypeme do ní omyté kuličky rybízu a zhruba 5 minut povaříme. Poté přidáme mátové lístky, ještě chvilku povaříme, přidáme sladký sirup a necháme vychladnout. Přidáme citronovou šťávu.
Vychladlou směs nalijeme do vhodné nádoby a dáme do mrazáku na několik hodin.
Podáváme ozdobené lístečky máty.