Černorybízový sorbet s mátou

Domácí zmrzliny si získávají stále větší popularitu. Na tento osvěžující sorbet budete potřebovat jen černý rybíz, mátové lístky, trošku citronové šťávy a dle chuti sirup na přislazení. 

Černorybízový sorbet s mátou

Domácí zmrzliny si získávají stále větší popularitu. Na tento osvěžující sorbet budete potřebovat jen černý rybíz, mátové lístky, trošku citronové šťávy a dle chuti sirup na přislazení. 

Budeme potřebovat:

  • 500g černého rybízu 
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 20 lístků máty
  • Datlový, agávový, rýžový či jiný sirup
  • 150ml vody

Postup:

150 ml vody přivedeme v hrnci k varu. Vsypeme do ní omyté kuličky rybízu a zhruba 5 minut povaříme. Poté přidáme mátové lístky, ještě chvilku povaříme, přidáme sladký sirup a necháme vychladnout. Přidáme citronovou šťávu. 

Vychladlou směs nalijeme do vhodné nádoby a dáme do mrazáku na několik hodin. 

Podáváme ozdobené lístečky máty.