Černorybízový sorbet s mátou

Domácí zmrzlina ještě navíc z domácích surovin chutná prostě dobře. Tenhle osvěžující nakyslý sorbet s mátou vás nastartuje. Podle kyselosti rybízu přidejte cukr nebo jiné sladidlo.

Rybízový sorbet s mátou

  • 500g černého rybízu 
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 20 lístků máty
  • Datlový, agávový, rýžový nebo jiný sirup
  • 150ml vody

Postup:

Vodu přiveďte v hrnci k varu. Vsypte omyté kuličky rybízu a zhruba 5 minut povařte. Přidejte mátové lístky, ještě minutu povařte. Nakonec přidejte sirup nebo jiné sladidlo, promíchejte odstavte a nechte vychladnout. Nakonec přilijte citronovou šťávu, promíchejte a uložte do mrazáku na několik hodin (ideálně přes noc).

Podávejte ještě ozdobené lístečky máty.