Černorybízový sorbet s mátou

Domácí zmrzlina ještě navíc z domácích surovin chutná prostě dobře. Tenhle osvěžující nakyslý sorbet s mátou vás nastartuje. Podle kyselosti rybízu přidejte cukr nebo jiné sladidlo.

Rybízový sorbet s mátou

  • 500g černého rybízu 
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 20 lístků máty
  • Datlový, agávový, rýžový nebo jiný sirup
  • 150ml vody

Postup:

Vodu přiveďte v hrnci k varu. Vsypte omyté kuličky rybízu a zhruba 5 minut povařte. Přidejte mátové lístky, ještě minutu povařte. Nakonec přidejte sirup nebo jiné sladidlo, promíchejte odstavte a nechte vychladnout. Nakonec přilijte citronovou šťávu, promíchejte a uložte do mrazáku na několik hodin (ideálně přes noc).

Podávejte ještě ozdobené lístečky máty.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení