Jednoduchý a rychlý recept, hodí se k večeři, obědu i s sebou do krabičky. Můžete jíst samotné, nebo použít jako přílohu. Kombinace čočky a dýně je velmi lahodná a chutě se krásně doplňují, vystačíte si jen s jednoduchým kořením.
Budete potřebovat
- černá čočka beluga
- cizrna v plechu
- dýně
- česnek
- cibule
- mikrobylinky nebo klíčky
- mořská sůl, pepř
Očistěte dýni a nakrájejte na menší kostky. Rozložte na plech, přidejte česnek a cibuli. Pokapejte lehce olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti. Pečte téměř doměkka, aby vám kostky dýně zůstaly celé a nerozpadly se.
Mezitím uvařte čočku. (Pokud nevíte jak na to, koukněte na náš návod Jak správně uvařit čočku.)
Cizrnu sceďte a nechte okapat. Smíchejte vše dohromady, zlehka, ať nemáte z dýně kaši. Posypte klíčky, můžete použít čerstvý sýr kozí nebo ovčí a rozdrobit na talíř.
Dobrou chuť vám přeje váš Naturálek, zdravý krámek.