Celý květák v pikantním jogurtovém těstíčku - originální recept pro celou rodinu. Rychlé a lehké jídlo.
Suroviny
- 1 celý květák
- 1 lžíce olivového oleje
- 1,5 hrnku bílého nebo řeckého jogurtu
- šťáva a kůra z 1 limetky
- 2 lžičky mletého chilli
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička kari
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- strouhaný parmezán (cca 100g) nebo jiný sýr
Celý květák omyjte, očistěte a odřízněte dřevnatý košťál. Vložte do velkého hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte asi 5 - 8 minut. Předvařený květák bude více měký, pokud máte raději tvrdší, předvaření vynechte.
Předehřejte troubu na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem a potřete troškou olivového oleje. V misce smíchejte jogurt, šťávu a kůru z limetky (nastrouhanou), chilli, kmín, sušený česnek, kari, sůl, pepř a sýr. vzniklou směsí důkladně natřete květák.
Pečte 30 - 40 minut, dokud těstíčko nezhnědne. Před podáváním nechte 10 minut vychladnout.
Krájejte jako dort.