Celý pečený květák v pikantním jogurtovém těstíčku

Celý květák v pikantním jogurtovém těstíčku - originální recept pro celou rodinu. Rychlé a lehké jídlo.

Kvetak (1)

Suroviny

  • 1 celý květák
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1,5 hrnku bílého nebo řeckého jogurtu
  • šťáva a kůra z 1 limetky
  • 2 lžičky mletého chilli
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • strouhaný parmezán (cca 100g) nebo jiný sýr

Celý květák omyjte, očistěte a odřízněte dřevnatý košťál. Vložte do velkého hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte asi 5 - 8 minut. Předvařený květák bude více měký, pokud máte raději tvrdší, předvaření vynechte.

Předehřejte troubu na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem a potřete troškou olivového oleje. V misce smíchejte jogurt, šťávu a kůru z limetky (nastrouhanou), chilli, kmín, sušený česnek, kari, sůl, pepř a sýr. vzniklou směsí důkladně natřete květák. 

Pečte 30 - 40 minut, dokud těstíčko nezhnědne. Před podáváním nechte 10 minut vychladnout. 

Krájejte jako dort.