Celý pečený květák v pikantním jogurtovém těstíčku

Celý květák v pikantním jogurtovém těstíčku - originální recept pro celou rodinu. Rychlé a lehké jídlo.

Kvetak (1)

Suroviny

  • 1 celý květák
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1,5 hrnku bílého nebo řeckého jogurtu
  • šťáva a kůra z 1 limetky
  • 2 lžičky mletého chilli
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • strouhaný parmezán (cca 100g) nebo jiný sýr

Celý květák omyjte, očistěte a odřízněte dřevnatý košťál. Vložte do velkého hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte asi 5 - 8 minut. Předvařený květák bude více měký, pokud máte raději tvrdší, předvaření vynechte.

Předehřejte troubu na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem a potřete troškou olivového oleje. V misce smíchejte jogurt, šťávu a kůru z limetky (nastrouhanou), chilli, kmín, sušený česnek, kari, sůl, pepř a sýr. vzniklou směsí důkladně natřete květák. 

Pečte 30 - 40 minut, dokud těstíčko nezhnědne. Před podáváním nechte 10 minut vychladnout. 

Krájejte jako dort.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení