Bylinkové máslo

Bylinkové máslo si můžete vyrobit doma sami. A to jednoduše a s radostí ...
 

Potřebujeme:

4-6 lžic listů čerstvých bylinek - např. bazalka, pažitka, fenykl, máta, petržel, koriandr, tymián nebo šalvěj
10 lžic měkčího másla ( mám vyzkoušený i rostlinné máslo - Alsan)

Postup:

Nasekejte bylinky ( nebo nastříhejte nůžkami na bylinky) a co nejmenší vidličkou smíchejte s připraveným máslem.
Hotové máslo zabalte do potrav. fólie ( vytvořte si váleček) a dejte do ledničky na 24 hodin pěkně  ztuhnout.
Druhý den můžete máslo z lednice vyndat, nakrájet na kolečka . Použít ho můžete na pečení či na bagetku.

Dochutit můžete ještě  paprikou, kmínem, česnekem nebo šalotkou... Dobrou chuť