Bulgurový salát s nektarinkami a žlutými paprikami

 

Lehký letní salátek, výborný jako příloha i hlavní chod.

Připravíme si:

  • 500g celozrnného bulguru 
  • 750ml vody
  • 3 zralé nektarinky
  • 2 žluté papriky
  • 1/2 svazku petrželky
  • 1 hvězdička badyánu 
  • 1 lžička soli

Postup:

Vodu se solí a badyánem přivedeme k varu. Ve vodě vaříme bulgur asi 15 minut, dokud nenabobtná. Poté ho dáme do velké mísy a necháváme vychladnout. 

Opláchneme nektarinky, papriky, petrželku a nakrájíme je na 1 - 2 cm velké kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno. Vychladlý bulgur promícháme s ovocem a zeleninou. 

Podáváme ozdobené slunečnicovými či dýňovými semínky.