Sladký nákyp jinak než z rýže? Bulgur na sladko? A proč ne...
½ hrnku bulguru
2 vejce
4 lžíce agávového sirupu
250g bio tvarohu
lžíce bio pudinkového vanilkového prášku
2 hrsti lyofilizovaných malin
lžička koření „Všechno nejmilejší“
kokosový olej a špaldová mouka
POSTUP
- Bulgur uvařte podle návodu a nechte ho mírně vychladnout.
- Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte tuhý sníh.
- Uvařený bulgur smíchejte se žloutky, přidejte 2 lžíce sirupu.
- Nakonec vmíchejte zlehka sníh.
- Na náplň si smíchejte tvaroh, zbytek sirupu, pudinkový prášek a koření.
- Kokosovým olejem vymažte formu (28x17c a vysypte špaldovou moukou.
- Přesuňte polovinu bulgurové směsi do formy, rozetřete náplň a posypte malinami. Překryjte zbylou směsí.
Pečte na 180 °C 30-40 minut.
Pokud si nejste jistí, přečtěte si jak správně uvařit bulgur.