Bulgurový nákyp s tvarohem

Sladký nákyp jinak než z rýže? Proč ne...

½ hrnku bulguru
2 vejce
4 lžíce agávového sirupu
250g
bio tvarohu
lžíce bio pudinkového vanilkového prášku
2 hrsti
lyofilizovaných malin
lžička
koření „Všechno nejmilejší“
kokosový olej a špaldová mouka

POSTUP

  1. Bulgur uvařte podle návodu a nechte ho mírně vychladnout.
  2. Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte tuhý sníh.
  3. Uvařený bulgur smíchejte se žloutky, přidejte 2 lžíce sirupu.
  4. Nakonec vmíchejte zlehka sníh.
  5. Na náplň si smíchejte tvaroh, zbytek sirupu, pudinkový prášek a koření.
  6. Kokosovým olejem vymažte formu (28x17c a vysypte špaldovou moukou.
  7. Přesuňte polovinu bulgurové směsi do formy, rozetřete náplň a posypte malinami. Překryjte zbylou směsí.

Pečte na 180 °C 30-40 minut.

Pokud si nejste jistí, přečtěte si jak správně uvařit bulgur.

bulgur-na-sladko