Sladký nákyp jinak než z rýže? Proč ne...
½ hrnku bulguru
2 vejce
4 lžíce agávového sirupu
250g bio tvarohu
lžíce bio pudinkového vanilkového prášku
2 hrsti lyofilizovaných malin
lžička koření „Všechno nejmilejší“
kokosový olej a špaldová mouka
Postup
Bulgur uvařte podle návodu. Nechte ho mírně vychladnout. Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte je do tuhého sněhu. Uvařený bulgur smíchejte se žloutky a 2 lžícemi sirupu, nakonec zlehka vmíchejte sníh.
Na náplň si smíchejte tvaroh, zbytek sirupu, pudinkový prášek a koření. Kokosovým olejem vymažte formu 28x17cm a vysypte špaldovou moukou. Přesuňte polovinu bulgurové směsi do formy, rozetřete náplň a posypte malinami. Překryjte zbylou směsí.
Pečte na 180 °C 30-40 minut.
Pokud si nejste jistí, přečtěte si jak správně uvařit bulgur.