Bulgur se zeleninou

bulgur se zeleninou - hlavní jídlo k obědu  nebo rychlé večeře....

Ingredience:
  • 150 g bulguru
  • 1 cibule
  • 6–8 stroužků česneku
  • 1 větší kedlubna
  • 50 g mraženého nebo čerstvého hrášku
  • 50 g mražené kukuřice
  • půlka červené papriky
  • rajčata a ledový salát na ozdobu
  • bazalka
  • sojová omáčka „Johsen Shoyu“
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl

Bulgur propláchneme, přidáme asi 400 ml vody, trochu soli a dáme pomalu vařit. Přikryjeme pokličkou. Velice mírným varem a bez míchání bude bulgur měkký asi za 20 minut.

Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Společně s hráškem, kukuřicí a nakrájenou červenou paprikou ji uvaříme ve slané vodě zvlášť. Zcedíme a vývar ponecháme na podlévání.

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uvařenou zeleninu, krátce orestujeme, podlijeme trochu zeleninovým vývarem, okořeníme bazalkou a chvíli vše podusíme.

Zeleninovou směs dochutíme sojovou omáčkou a přimícháme bulgur. Nezahušťujeme, pouze prohřejeme.

Teplý bulgur se zeleninou natlačíme do misek, upěchujeme a pak vyklopíme na talíře. Obložíme rajčaty a listy ledového salátu a ozdobíme čerstvou petrželkou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení