Rychlá varianta klasického brownies.
Suroviny
2 vejce
1 hrnek hladké pohankové mouky
2 řádky hořké čokolády
lžička bezfosfátového prášku do pečiva
4 lžíce kokosového cukru
1,5 hrnku bio podmáslí
4 lžíce bio kakaa
lžíce cejlonské skořice
lyofilizované maliny a hořká čokoláda na ozdobu
řepkový olej
Postup
V míse si smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr, kakao a skořici.
Přimíchejte vejce a podmáslí.
Nakonec přidejte nastrouhanou nebo na kostky nakrájenou čokoládu.
Na pánvi vymazané řepkovým olejem smažte tlusté palačinky a vždy při otočení je potrhejte vařečkou na větší kusy.
Servírujte s lyofilizovanými malinami a posypané hořkou čokoládou. V sezóně použijte čerstvé ovoce.
K ochucení vyzkoušejte třeba tvaroh a javorový sirup.