Brownies trhanec

Rychlá varianta klasického brownies.

Suroviny
2 vejce
1 hrnek hladké pohankové mouky
2 řádky hořké čokolády
lžička bezfosfátového prášku do pečiva
4 lžíce kokosového cukru
1,5 hrnku bio podmáslí
4 lžíce bio kakaa
lžíce cejlonské skořice
lyofilizované maliny a hořká čokoláda na ozdobu
řepkový olej

Postup

V míse si smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr, kakao a skořici.

Přimíchejte vejce a podmáslí.

Nakonec přidejte nastrouhanou nebo na kostky nakrájenou čokoládu.

Na pánvi vymazané řepkovým olejem smažte tlusté palačinky a vždy při otočení je potrhejte vařečkou na větší kusy.

Servírujte s lyofilizovanými malinami a posypané hořkou čokoládou. V sezóně použijte čerstvé ovoce.

K ochucení vyzkoušejte třeba tvaroh a javorový sirup.