Bramborové noky

Neuvěřitelně jednoduché bramborové noky. Uvařte si je do zásoby, klidně zamrazte. Vyzkoušejte je naslano i na sladko.

3 větší brambory
3 lžíce rýžové krupice
½ hrnku hladké špaldové mouky
1 vejce z bio chovu
½ lžička himalájské soli

Postup

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Odstraňte slupku a nastrouhejte najemno.

K bramborám přidejte rýžovou krupici, vejce, mouku a sůl a zpracujte v tuhé nelepivé těsto. Mouku přidávejte postupně dle velikosti použitých brambor.

Dejte vařit vodu a do vroucí vody postupně vložte noky. Až vyplavou napovrch, povařte je ještě 2-3 minuty a sceďte. Podávejte, jak máte rádi, nebo nechte vychladnout a zamrazte.

A co dál? Mrkněte na sladké bramborové noky s vanilkovým pudinkem, nebo na noky s pórkovou omáčkou a tofu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení