Bramborové noky
Neuvěřitelně jednoduché bramborové noky. Uvařte si je do zásoby, klidně zamrazte. Vyzkoušejte je naslano i na sladko.
3 větší brambory
3 lžíce rýžové krupice
½ hrnku hladké špaldové mouky
1 vejce z bio chovu
½ lžička himalájské soli
Postup
Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Odstraňte slupku a nastrouhejte najemno.
K bramborám přidejte rýžovou krupici, vejce, mouku a sůl a zpracujte v tuhé nelepivé těsto. Mouku přidávejte postupně dle velikosti použitých brambor.
Dejte vařit vodu a do vroucí vody postupně vložte noky. Až vyplavou napovrch, povařte je ještě 2-3 minuty a sceďte. Podávejte, jak máte rádi, nebo nechte vychladnout a zamrazte.
A co dál? Mrkněte na sladké bramborové noky s vanilkovým pudinkem, nebo na noky s pórkovou omáčkou a tofu.