Bramboráčky se žlutým hrachem

Bramboráky jsou klasikou české kuchyně, co si je trochu vylepšit?

 Bramboraky_shrachem1 (1)

SUROVINY:
500 g brambor
100 g žlutého hrachu
60 g slunečnicových semínek
2 vejce ( ideálně bio domácí)
2 lžíce shoyu
4 lžičky majoránky
2 lžičky lahůdkového droždí
4 stroužky česneku
1/2 lžičky soli 
ghí nebo kvalitní olej na smažení


POSTUP:

Hrách uvařte podle návodu (vaří se zvolna asi 45 minut). Vodu slujte a nechte hrách na vzduchu proschnout. Rozemelte nebo rozmixujte na kaši. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. 

Smíchejte nastrouhané brambory a rozmixovaný hrách, přidejte vejce, slunečnicová semínka, sůl, majoránku, prolisovaný česnek a lahůdkové droždí. Směs důkladně promíchejte. 

Rozpalte pánev a smažte placky pár minut z obou stran, dozlatova. 
Podávat je můžete s kyselým zelím, pickles či jinou kvašenou zeleninou, anebo použijte čerstvou.

Dobrou chuť vám přeje Naturálek zdravá výživa.