Bramboráčky se žlutým hrachem

Bramboráky jsou klasikou české kuchyně, co si je trochu vylepšit?

 Bramboraky_shrachem1 (1)

SUROVINY:
500 g brambor
100 g žlutého hrachu
60 g slunečnicových semínek
2 vejce ( ideálně bio domácí)
2 lžíce shoyu
4 lžičky majoránky
2 lžičky lahůdkového droždí
4 stroužky česneku
1/2 lžičky soli 
ghí nebo kvalitní olej na smažení


POSTUP:

Hrách uvařte podle návodu (vaří se zvolna asi 45 minut). Vodu slujte a nechte hrách na vzduchu proschnout. Rozemelte nebo rozmixujte na kaši. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. 

Smíchejte nastrouhané brambory a rozmixovaný hrách, přidejte vejce, slunečnicová semínka, sůl, majoránku, prolisovaný česnek a lahůdkové droždí. Směs důkladně promíchejte. 

Rozpalte pánev a smažte placky pár minut z obou stran, dozlatova. 
Podávat je můžete s kyselým zelím, pickles či jinou kvašenou zeleninou, anebo použijte čerstvou.

Dobrou chuť vám přeje Naturálek zdravá výživa.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení