Bramboráky jsou klasikou české kuchyně, co si je trochu vylepšit?
SUROVINY:
500 g brambor
100 g žlutého hrachu
60 g slunečnicových semínek
2 vejce ( ideálně bio domácí)
2 lžíce shoyu
4 lžičky majoránky
2 lžičky lahůdkového droždí
4 stroužky česneku
1/2 lžičky soli
ghí nebo kvalitní olej na smažení
POSTUP:
Hrách uvařte podle návodu (vaří se zvolna asi 45 minut). Vodu slujte a nechte hrách na vzduchu proschnout. Rozemelte nebo rozmixujte na kaši. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno.
Smíchejte nastrouhané brambory a rozmixovaný hrách, přidejte vejce, slunečnicová semínka, sůl, majoránku, prolisovaný česnek a lahůdkové droždí. Směs důkladně promíchejte.
Rozpalte pánev a smažte placky pár minut z obou stran, dozlatova.
Podávat je můžete s kyselým zelím, pickles či jinou kvašenou zeleninou, anebo použijte čerstvou.
Dobrou chuť vám přeje Naturálek zdravá výživa.