Výborné a rychlé cukroví. Navíc bezlepkové! Ze samých dobrých, zdravých přísad - hořká čokoláda, konopné slunečnicové semínko, ořechy, kokosový olej ... Zkuste letos své cukroví obohatit o nový recept. Hrudky jsou nepečené! :-)
Bezlepkové čokoládové hrudky s ořechy a konopným semínkem
Výborné a rychlé cukroví. Navíc bezlepkové! Ze samých dobrých, zdravých přísad - hořká čokoláda, konopné slunečnicové semínko, ořechy, kokosový olej ... Zkuste letos své cukroví obohatit o nový recept. Hrudky jsou nepečené! :-)
Budeme potřebovat:
- 200 g kvalitní hořké čokolády (alespoň 30% kakaa)
- 100 g vlašských ořechů
- 50 g kešu oříšků
- 80 g konopných semínek (loupaných)
- 50 g slunečnicových semínek
- 100 g kandované pomerančové kůry
- 1 lžice kokosového oleje
- Kůra z 1/2 bio citronu
- 1/3 lžičky chilli koření (není ale nutné)
- Špetka mořské soli
Postup:
Kešu ořechy, vlašské ořechy, slunečnicová semínka nasekáme nahrubo a nasucho opečeme na pánvi. Společně s nimi opečeme i konopná semínka, která však nijak nekrájíme, jsou drobná sama o sobě. Na vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu, přidáme k ní špetku soli (stačí opravdu malinko), lžíci kokosového oleje a udržujeme rozehřáté za stálého promíchávání.
Opražená semínka s ořechy (nepražíme dozlatova, jen tak aby vynikla jejich vůně a chuť) přidáme k rozpuštěné čokoládové směsi. Nakonec přidáme drobné kousky kandované pomerančové kůry a nastrouhanou kůru z pečlivě omyté půlky bio citronu. Směs důkladně promícháme.
Na pečící papír pomocí lžičky klademe hrudky o velikosti cca 3 - 4 cm. Na pečícím papíru necháme zatuhnout a máme hotovo! Hotové hrudky uchováváme spíše na suchém a chladnějším místě, aby se nám nezačala rozpouštět čokoláda a kokosový olej ... :-)