Dezert nebo chleba? Co myslíte?
SUROVINY:
3 zralé banány
250g špaldové mouky
80g moučkového cukru
1 bílý jogurt
100g hořké čokolády
2 lžičky kypřícího vinného prášku
80 ml oleje (nejlépe slunečnicový)
1 vajíčko
170 ml mléka
POSTUP:
Do jedné mísy vsypte všechny sypké suroviny, do druhé tekuté. Banány rozmačkejte vidličkou a přidejte k tekutým surovinám. Důkladně promíchejte a postupně začněte přisypávat suché. Míchejte, až se těsto pěkně spojí. Nakonec pokrájejte hořkou čokoládu na kousky a přidejte do směsi.
Přesuňte do formy a pečte na 180° asi 40 min (test špejlí).
Banánový chléb chutná na mnoho způsobů, můžete jej jíst samotný, potřít zakysanou smetanou, ořechovým máslem, džemem. Chutná i s čerstvým sýrem typu lučina nebo žervé. Krajíc můžete potřít cottage sýrem a zlehka zaprášit skořicí.
Určitě ho vyzkoušejte, je krásně vláčný a chutná skvěle.