Lívance dle veganského receptu neobsahují žádnou živočišnou ingredienci - vychutnejte si tuto čistě rostlinnou dobrotu s javorovým sirupem a ovocem! :-)
Jak připravit rychlé americké lívance?
- 1 hrnek hladké mouky (špaldová, pohanková, rýžová, kokosová, ... )
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 pytlíček prášku do pečiva (bezfosfátového)
- Špetka soli
- 1 hrnek rostlinného mléka (kokosové, mandlové, sójové, ovesné, rýžové, quinoové, ... )
- 2 lžíce rostlinného oleje (kokosový, mandlový, ... )
- Javorový nebo agávový sirup
- Ovoce na ozdobení
Postup:
V míse nejprve smícháme všechny suché suroviny. Zlehka promícháme, přidáme olej a rostlinné mléko. Dáme pozor, aby v těstě nevznikly hrudky.
Na pánvi (v ideálním případě lívanečníku) rozehřejeme olej na smažení (ideální je použít třeba kokosový) a smažíme lívance po dobu cca 1 - 2 minut z každé strany.
Hotové lívance podáváme přelité javorovým či agávovým sirupem a ozdobené kousky ovoce či ořechů.