Hamburger z černých fazolí
Pokud nejíte maso, můžete jej nahradit mnoha různými rostlinnými variantami. Hamburgry jsou skvělé jídlo na párty, letní grilovačku nebo prostě jen tak pro potěšení. Vyzkoušejte náš recept z černých fazolí, dýňových semínek a ovesných vloček, Chutná opravdu skvěle.
- 2 plechovky černých fazolí
- 2 nastrouhané mrkve
- 1/2 šálku ovesných vloček
- 1/4 šálku dýňových semínek
- 1 lžíci olivového oleje
- Půl lžičky kmínu
- Půl lžičky mletého koriandru
- Půl lžičky mletého chilli
- Půl lžičky sušené cibule
- Čtvrt lžičky kayenského pepře
- 1 lžičku soli
- 1/4 lžičky černého pepře
Do mixéru nasypte ovesné vločky a dýňová semínka a rozmixujte je nahrubo. Přidejte nastrouhanou mrkev, větší polovinu fazolí, koření, olivový olej a důkladně rozmixujte.
Směs přesuňte do misky. Nahrubo pokrájejte zbytek fazolí a přisypte ke směsi.
Rukama tvořte placky a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte asi 40 - 45 minut na 150°C.
Placky můžete i ogrilovat, nejdříve je ale předpečte v troubě alespoň 20-30 minut na 150 °C. Pak přesuňte na gril a pečte dozlatova.
Dobrou chuť Váš Naturálek, zdravá výživa