Hamburger z černých fazolí

Pokud nejíte maso, můžete jej nahradit mnoha různými rostlinnými variantami. Hamburgry jsou skvělé jídlo na párty, letní grilovačku nebo prostě jen tak pro potěšení. Vyzkoušejte náš recept z černých fazolí, dýňových semínek a ovesných vloček, Chutná opravdu skvěle.

hamburger_zfazoli (1)

  • 2 plechovky černých fazolí 
  • 2 nastrouhané mrkve
  • 1/2 šálku ovesných vloček
  • 1/4 šálku dýňových semínek
  • 1 lžíci olivového oleje
  • Půl lžičky kmínu
  • Půl lžičky mletého koriandru
  • Půl lžičky mletého chilli
  • Půl lžičky sušené cibule
  • Čtvrt lžičky kayenského pepře
  • 1 lžičku soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

Do mixéru nasypte ovesné vločky a dýňová semínka a rozmixujte je nahrubo. Přidejte nastrouhanou mrkev, větší polovinu fazolí, koření, olivový olej a důkladně rozmixujte. 

Směs přesuňte do misky. Nahrubo pokrájejte zbytek fazolí a přisypte ke směsi.

Rukama tvořte placky a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte asi 40 - 45 minut na 150°C. 

Placky můžete i ogrilovat, nejdříve je ale předpečte v troubě alespoň 20-30 minut na 150 °C. Pak přesuňte na gril a pečte dozlatova.

Dobrou chuť Váš Naturálek, zdravá výživa

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení