Hamburger z černých fazolí

Pokud nejíte maso, můžete jej nahradit mnoha různými rostlinnými variantami. Hamburgry jsou skvělé jídlo na párty, letní grilovačku nebo prostě jen tak pro potěšení. Vyzkoušejte náš recept z černých fazolí, dýňových semínek a ovesných vloček, Chutná opravdu skvěle.

hamburger_zfazoli (1)

  • 2 plechovky černých fazolí 
  • 2 nastrouhané mrkve
  • 1/2 šálku ovesných vloček
  • 1/4 šálku dýňových semínek
  • 1 lžíci olivového oleje
  • Půl lžičky kmínu
  • Půl lžičky mletého koriandru
  • Půl lžičky mletého chilli
  • Půl lžičky sušené cibule
  • Čtvrt lžičky kayenského pepře
  • 1 lžičku soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

Do mixéru nasypte ovesné vločky a dýňová semínka a rozmixujte je nahrubo. Přidejte nastrouhanou mrkev, větší polovinu fazolí, koření, olivový olej a důkladně rozmixujte. 

Směs přesuňte do misky. Nahrubo pokrájejte zbytek fazolí a přisypte ke směsi.

Rukama tvořte placky a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte asi 40 - 45 minut na 150°C. 

Placky můžete i ogrilovat, nejdříve je ale předpečte v troubě alespoň 20-30 minut na 150 °C. Pak přesuňte na gril a pečte dozlatova.

Dobrou chuť Váš Naturálek, zdravá výživa