Kaše, krupice
Kaše je pokrm, který se připravuje smícháním nějaké směsi, zpravidla drcených obilovin s vodou nebo mlékem. Některé druhy musíte povařit, jako například ovesnou kaši. Instantní kaše stačí tekutinou pouze zalít. Kaše jsou velmi oblíbené jako snídaně, jsou výživné, dobře stravitelné, dodají potřebnou energii, a navíc jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu. Základní kaši můžete ochutit stovkou různých možností, nebojte se kombinovat a zkoušet. K nejoblíbenějším patří čerstvé ovoce, pokud nemáte čerstvé zkuste kompotované, nebo mrazem sušené, má vynikající chuť a je plné vitamínů jako čerstvé. Přidejte semínka a ořechy.
#ShowMore#
K oslazení můžete použít rozinky, datle, kousek kvalitní vysokoprocentní čokolády nebo některý ze sirupů. Skvěle chutnají i ořechová másla. Kaše je výborná i jako rychlá svačina, hodí se i před sportovním výkonem.
V naturálku naleznete desítky kaší, jednodruhových jako například – špaldová, pohanková, jáhlová, rýžová, ovesná, i míchaných směsí – vícezrnná, semínková, i kaše ochucené, nebo proteinové a bezlepkové.
Krupice je obilí zbavené slupek a nahrubo namleté. Používá se především k přípravě knedlíků, ovocných knedlíků, nebo k přípravě krupicové kaše. Krupice může být klasická pšeničná, špaldová, pohanková, celozrnná, rýžová… Rýžovou vyzkoušejte k přípravě ovocných knedlíků, jsou velmi jednoduché. Ke známějším krupicím patří kukuřičná, která se používá k přípravě polenty (kukuřičné kaše). Přečtěte si více v našem článku „Jak uvařit polentu“