Vločky a proč jsou tak oblíbené? Schválně kolik znáte druhů vloček? A kolika způsoby je umíte zpracovat? … A přesně tam míříme. Vloček je velké množství, mezi nejznámější patří samozřejmě ovesné vločky, ale své zastánce si našly i vločky jáhlové, pohankové vločky, rýžové vložky, nebo vločky sójové. Koupit je můžete i v různých směsích vloček, dokonce i vločky s klíčky.
Způsobů jejich použití nalezneme desítky, možná i stovky. Jsou v podstatě nadčasové a nikdy se neomrzí. Můžete je jíst k snídani, svačině, propašovat je do oběda i večeře, sladké i slané, zatepla i za studena.
Kdybyste náhodou nevěděli, kam s nimi, přečtěte si náš článek na blogu Vločky a co jste o nich možná (ne)věděli, kde najdete pár rychlých tipů na použití a pár rychlých receptů, třeba na slané mlsání k televizi.
Věděli jste, že ovesné vločky jsou bezlepkové? Správně bychom měli říci, že ovesné vločky by měly být bezlepkové. Ovšem jejich zpracováním dochází ke kontaminaci. Ovesné vločky, které se dají považovat za bezlepkové nebo vločky s minimálním obsahem lepku nesmí obsahovat více jak 20mg/kg lepku (viz Nařízení EU č. 828/2014 o požadavcích na poskytování informací o nepřítomnosti či sníženém obsahu lepku v potravinách spotřebitelům). Pokud tedy máte jakýkoliv problém s lepkem, nebo se mu prostě vyhýbáte, čtěte etikety. Upozornění musí být vždy uvedeno na obale.
V našem e-shopu zdravé výživy dbáme pečlivě na výběr zboží i dodavatelů. Pokud váháte, zeptejte se nás.
Čočka má vysoký obsah bílkovin (až 26%), obsahuje hodnotné sacharidy a má vysoký podíl žel...
Quinoa nebo-li merlík čilský, je považována za nejvýživnější ze všech zrn používaných pro ...
Pohanka je významným zdrojem rutinu. Pohanku jsme nechali naklíčit, v ideální moment ji ...
Neobyčejná nutriční hodnota ovsa je dána zejména vysokým obsahem bílkovin s vhodným poměre...
Neobyčejná nutriční hodnota ovsa je dána zejména vysokým obsahem bílkovin s vhodným poměre...