Vločky
V posledních letech se poptávka po vločkách (zvláště těch ovesných) výrazně zvýšila. Jejich velkou výhodou je rychlá a jednoduchá příprava, ale také všestranné využití. Kromě kaší můžete vločky použít k zahuštění polévek a omáček, jako pojivo do karbanátků a jiných placek, do chleba,... Fantazii se meze nekladou.
Vločky a jejich výroba
U klasických vloček se zrno napaří a pak je pod tlakem rozdrceno. Následně se dosuší a dočistí. U jemných vloček se zrno nejprve nařeže a až poté projde procesem popsaným výše. Třetí druh vloček - instantní se vyrábí z mouky nikoli ze zrna.
Jen ovesné vločky?
Dávno jsou doby, kdy jste na trhu našli pouze vločky ovesné, žitné a pšeničné. Vločky se dnes vyrábí v podstatě z jakýchkoliv zrn – špaldové, pohankové, rýžové, jáhlové či amarantové a mnoho dalších. Nabídka je opravdu široká, nebojte se experimentovat.