Sušené ovoce
Proč mlsat sušené ovoce?
- Sušené plody jsou plné zkoncetrovaných látek, cukru, energie, ale i sladké chuti.
- Je zdrojem stopových prvků, vlákniny a dalších prospěšných látek.
- Sušené ovoce obsahuje přibližně stejné množství živin jako čerstvé ovoce.
- Pojídání drobných kousků může poskytnout vysoké procento denní doporučené dávky vitamínů.
- Sušené ovoce také může pomoci zlepšit trávení.
#ShowMore#
K nejběžnějším sušeným plodům patří rozinky.
Sušené švestky jsou výživné, jsou plné vlákniny a dobře fungují na trávení. Datle jsou zdrojem energie a také zdrojem cukru, velmi často se používají k doslazení, jsou velmi sladké. Rozmixované datle přidávejte do dezertů, na kaši. Použít můžete i datlovou pastu.
Sušené ovoce má vysoký obsah cukru, proto pokud si hlídáte váhu vyhněte se kandovanému ovoci, které je s přidaným cukrem. Pozor na ovoce sířené, například meruňky, poznáte je na první pohled podle barvy. Sířené meruňky mají jasnou oranžovou barvu, nesířené jsou hnědé. Sířené ovoce vždy před konzumací spařte horkou vodou, nebo kupujte ovoce nesířené, ideálně v biokvalitě.
Nejprodávanější
17 položek celkem