Bezlepková Semixína je náš nejnovější výrobek určený zejména celiakům. Z naší sypké směsi si můžete sami doma upéct bábovku, roládu či piškotový korpus snadno a rychle a nemusíte být profesionální cukrář.
Složení: cukr, rýžová mouka, pšeničný škrob deproteinovaný, emulgátor (E 472b, E 477, glukózový sirup, sójová mouka, E 450), sušená syrovátka, kypřící látky (E 500), sůl, regulátor kyselosti (E 330), aroma, zahušťovadlo (E 415), barvivo (E 160a). Výrobek může obsahovat stopy vajec, suchých skořápkových plodů, sezamu.
Obsah: 1 kg (-2 %)
Skladujte v suchu. Po otevření výrobek uzavřete a spotřebujte do jednoho měsíce.
Návod k přípravě bábovky, rolády či piškotového korpusu:
K přípravě potřebujete:
200 g BEZLEPKOVÉ SEMIXÍNY
2 vejce (velikosti M)
20 ml vody (4 polévkové lžíce)
40 ml oleje (6 polévkových lžic)
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energie 1600 kJ/383 kcal
Tuky 2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,3 g
Sacharidy 87 g
z toho cukry 44 g
Bílkoviny 2,8 g
Sůl 1,1 g