Rýžová kaše bez lepku je vhodná nejen pro celiaky, ale je určena všem, kteří chtějí odlehčit své tělo od lepku. Kaše je hotová za pár minut a zasytí na celé dopoledne.
Návod k přípravě:
Kaši stačí zalít cca 200ml vody a nechat 3 – 5 minut odstát. Její chuť si můžete měnit přidáním čerstvého ovoce, oříšků nebo sirupem.
Složení:
rýžové lupínky 31 %, rýžová mouka 18 %, cukr, sušený glukózový sirup, sušené meruňky (sušené meruňky, antioxidant: oxid siřičitý, rýžová mouka) 10 %, kukuřičný škrob, rýžový prášek (sušený rýžový sirup, rýžový škrob, rýžová mouka) 4 %, olivový olej, aroma, mořská sůl, regulátor kyselosti (kyselina citronová), barvivo (beta karoten).
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1 612 kj/ 380 kcal
Tuky: 2,5 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 84 g
Z toho cukry: 28 g
Vláknina: 2 g
Bílkoviny: 4,4 g
Sůl: 0,36 g