Rýžová kaše bez lepku je vhodná nejen pro celiaky, ale je určena všem, kteří chtějí odlehčit své tělo od lepku. Víte co jsou lyofilizované maliny? - Tyto maliny jsou zpracovány speciální metodou hlubokého mražení. Mráz při -80 C vysaje z malin vodu a ovoce s tím "smrskne". Při jídle je cítit skutečná chuť kvalitních malin.
Použití:
Kaši stačí zalít cca 200ml vody a nechat 3 – 5 minut odstát. Její chuť si můžete měnit přidáním čerstvého ovoce, oříšků nebo sirupem.
Složení:
rýžová mouka 30 %, rýžové vločky 21 %, cukr, kukuřičný škrob, glukózový sirup, lyofilizované maliny 1,9 %, jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný), aroma, prášek z černého rybízu, paprikový extrakt, regulátor kyselosti: kyselina citrónová.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1 680 kj/ 401 kcal
Tuky: 6,4 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 3,2 g
Sacharidy: 78 g
Z toho cukry: 21 g
Vláknina: 3,2 g
Bílkoviny: 5,3 g
Sůl: 0,44 g