Bulgurový salát s chilli dýní

S pečenou chilli dýní a granátovým jablkem

Lehce orientální salát s pikantní dýni hokaido, svěžím granátovým jablkem, křupavými mandlemi a báječným bulgurem. Dáte si ho jako studený nebo teplý? Obojí je možné  a víme určitě že vám bude chutnat.

Budete potřebovat: 

800g dýně hokaido
1 cibule
10 stroužků česneku
6 lžic olivového oleje
1 lžíce javorového sirupu
4 snítky rozmarýnu nebo 1 lžíce sušeného
225g bulguru
550ml vody
půl kostky zeleninového bujónu
1 lžička římského kmínu
1 lžička mletého chilli
1 granátové jablko
50g mandlí
sůl a pepř 

 

Jak připravit bulgurový salát?

  1. dýni očistte, zbavte středu se se zmínky a nakrájejte na kostky. Cibuli a 4 stroužky česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Na plech dejte dýni a zakápněte 4 lžícemi olivového oleje a sirupem. Přidejte pepř, sůl a chilli a dobře promíchejte. Přidejte neloupané stroužky česneku, rozmarýn a pečte na 220 C asi 8-10 minut. 
  3. Rozehřejte zbylý olivový olej, přidejte cibuli, česnek, sůl, římský kmín a nechte zesklovatět. Poté přidejte bulgur a osmahněte. 
  4. Přidejte bujón, zalijte horkou vodou a dobře rozmíchejte. Poduste 3-5 minut, dokud se veškerá tekutina nevstřebá do bulguru.
  5. Z granátového jablka vyhledejte semínka, nesekejte mandle. Přidejte spolu s dýní k gulguru a promíchejte. 
  6. Ideální ihned podávat 

Bulgurový salát s pečenou dýní a granátovým jablkem 

Rychlý a lehký oběd, který si můžete dopřát jak teplý tak studený 
Bulgurový salát