S pečenou chilli dýní a granátovým jablkem
Lehce orientální salát s pikantní dýni hokaido, svěžím granátovým jablkem, křupavými mandlemi a báječným bulgurem. Dáte si ho jako studený nebo teplý? Obojí je možné a víme určitě že vám bude chutnat.
Budete potřebovat:
800g dýně hokaido
1 cibule
10 stroužků česneku
6 lžic olivového oleje
1 lžíce javorového sirupu
4 snítky rozmarýnu nebo 1 lžíce sušeného
225g bulguru
550ml vody
půl kostky zeleninového bujónu
1 lžička římského kmínu
1 lžička mletého chilli
1 granátové jablko
50g mandlí
sůl a pepř
Jak připravit bulgurový salát?
- dýni očistte, zbavte středu se se zmínky a nakrájejte na kostky. Cibuli a 4 stroužky česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Na plech dejte dýni a zakápněte 4 lžícemi olivového oleje a sirupem. Přidejte pepř, sůl a chilli a dobře promíchejte. Přidejte neloupané stroužky česneku, rozmarýn a pečte na 220 C asi 8-10 minut.
- Rozehřejte zbylý olivový olej, přidejte cibuli, česnek, sůl, římský kmín a nechte zesklovatět. Poté přidejte bulgur a osmahněte.
- Přidejte bujón, zalijte horkou vodou a dobře rozmíchejte. Poduste 3-5 minut, dokud se veškerá tekutina nevstřebá do bulguru.
- Z granátového jablka vyhledejte semínka, nesekejte mandle. Přidejte spolu s dýní k gulguru a promíchejte.
- Ideální ihned podávat
Bulgurový salát s pečenou dýní a granátovým jablkem
Rychlý a lehký oběd, který si můžete dopřát jak teplý tak studený