PROVITA Rýže parboiled 500g
Kód: VEGA-534Související produkty
Detailní popis produktu
Parboiled není druh rýže, ale označení procesu zpracování. Rýže prochází speciálním procesem předvaření, kdy se namočí, spaří a usuší. Během těchto procesů se pomocí vysokotlaké páry vtlačí dovnitř zrna rozpuštěné vitaminy a minerální látky z povrchových vrstev. Díky této proceduře se parboiled rýže rychleji uvaří, nerozvaří se a nelepí. Navíc má až dvojnásobné množství vlákniny.
Použití parboiled rýže?
- Příloha - nejběžnější způsob použití rýže. Hodí se k masu, zelenině i omáčkám.
- Nasladko, jako rýžová kaše
- Do salátů - téměř se nerozváří a drží tvar, do salátů je vynikající, zkuste zakápnout trochou citrónu.
- Chutná i samotná, dokonce i studená, jako náplň do tortil, do všech směsí z jedné pánve.
Jak připravit rýži?
Jaký je rozdíl mezi vařením a dušením rýže, to si přečtěte si v našem samostatném článku "Jak uvařit rýži?" V dalším článku se dozvíte jaké jsou jednotlivé druhy rýže, jak dlouho se která rýže vaři a k čemu je nejvhodnější?
Složení
Rýže parboiled dlouhozrnná loupaná
Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Skladujte v suchu.
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota: | 1 475kJ/353kcal |
Tuky: | 2,2g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,6g |
Sacharidy: | 73,3g |
z toho cukry | 0,0g |
Bílkoviny | 7,2g |
Sůl | 0,0g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže |
---|---|
Hmotnost: | 0.51 kg |
Specifikace produktu: | Rýže parboiled |
Příprava: | 15 minut |
Bio certifikace: | Ne |
Přirozeně bezlepku: | Ano |
Bez éček: | Ano |
Bez laktózy: | Ano |
Bez přidaného cukru: | Ne |
vegan: | Ne |
Obal: | průhledný obal |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.