PROVITA Čočka červená půlená 500g

Kód: VEGA-393
25,20 Kč / ks 5 Kč / 100 g
Skladem (7 ks)
Můžeme doručit do:
18.6.2021
Jedna z nejoblíbenějších luštěnin. Červená čočka nemá slupku, tedy je lépe stravitelná.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Červená čočka je vhodná i pro malé děti, mohou ji i kojící matky. Jmenuje se červená, nicméně je zbarvená spíše do oranžova, po uvaření je více do žluta.

Luštěniny jsou bohatým zdrojem bílkovin, proto je příliš nekombinujte s masem, použijte je naopak místo masa. Čočka červená obsahuje, mimo jiné i železo. Pokud zkombinujete čočku a vitamín C dosáhneme snadnějí vstřebávání železa do organismu. Zkuste prostě pokrmy z čočky jemně zakápnout citrónem.

Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. Mezi oblíbené pokrmy s červenou čočkou patří indický dhál.

Použití čočky?

  • Červená čočka se snadno rozváří, její kašovitou konzistenci uplatníte při zahušťování omáček a polévek.
  • Použijte čočku do různých masozeleninových směsí a směsí z jedné pánve.
  • Skvělá je k zapékání místo masa do lasagni, nebo mussaky.
  • Použijte čočku do pomazánek, nebo si připravte přímo čočkovou pomazánku se sušenými rajčaty a bylinkami, recept najdete v našich zdravých receptech.
  • Čočku přidejte do rizota, výborně ladí s rýží i bulgurem.

Jak uvařit čočku si přečtěte v našem dalším článku.

Složení:

Čočka červená
Může obsahovat stopy lepku.

Pozor - tato čočka červená je loupaná a půlená, nikdy vám nevyklíčí. Vyberte si raději semena přímo určená ke klíčení.

Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.


Doplňkové parametry

Kategorie: Čočka
Specifikace produktu: luštěniny - čočka drobnozrnná
Příprava: do 10 minut
? BIO: Ne
Přirozeně bezlepku: Ano
Výživové údaje na 100 g: 1 476 kJ / 348 kcal
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g
Bílkoviny: 25 g
Sacharidy: 60 g
z toho cukry: 3,7 g
Sůl: 0,01 g
Obal: průhledný obal

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: