Drobná zrnka černé čočky Beluga mají bílý vnitřek. Po uvaření má tmavou hnědo-zelenou barvu. Velkou předností čočky Beluga je, že si zachovává svůj tvar i po uvaření. Drobná malá zrníčka vypadají jako zrnka kaviáru a vyniknou především na salátech všeho druhu. Má příjemnou sotva znatelnou mořskou chuť, hodí se do kombinace s mořskými řasami, anebo do miso polévky.
Čočku Beluga vařte stejně jako čočku červenou, jen přidejte pár minut navíc. Návod jak uvařit čočku včetně fotopostupu.
Pozor - Beluga při vaření pouští barvu, připravte se na světle tyrkysovou vodu.
Jak použít Beluga čočku?
Na saláty všeho druhu, díky tvaru a barvě vypadá krásně, díky vysokému obsahu bílkovin, nahradí maso.
Do polévky, v zeleninové vynikne svou barvou.
Čočková kaše, čočku uvařte a rozmixujte dohladka, ochuťte jak jste zvyklí kořením, bylinkami.
Do rizota, na zapečení.
Hrst čočky můžete přidat do domácího pečiva, chutná jako oříšky.