Drobná zrnka černé čočky Beluga mají bílý vnitřek. Po uvaření má tmavou hnědo-zelenou barvu. Velkou předností čočky Beluga je, že si zachovává svůj tvar i po uvaření. Drobná malá zrníčka vypadají jako zrnka kaviáru a vyniknou především na salátech všeho druhu. Má příjemnou sotva znatelnou mořskou chuť, hodí se do kombinace s mořskými řasami, anebo do miso polévky.
Čočku Beluga vařte stejně jako čočku červenou, jen přidejte pár minut navíc. Návod jak uvařit čočku včetně fotopostupu.
Pozor - Beluga při vaření pouští barvu, připravte se na světle tyrkysovou vodu.
Jak použít Beluga čočku?
Na saláty všeho druhu, díky tvaru a barvě vypadá krásně, díky vysokému obsahu bílkovin, nahradí maso.
Do polévky, v zeleninové vynikne svou barvou.
Čočková kaše, čočku uvařte a rozmixujte dohladka, ochuťte jak jste zvyklí kořením, bylinkami.
Do rizota, na zapečení.
Hrst čočky můžete přidat do domácího pečiva, chutná jako oříšky.
Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.