PROVITA Bulgur pšeničný tmavý 500g
Kód: VEGA-9999250Související produkty
Detailní popis produktu
Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. Bulgur je bohatý na komplexní sacharidy. Obsahuje řadu vitamínů například vitamín A, fosfor, železo a hořčík. Má vysoký obsah vlákniny.
Bulgur je příloha s osobitou oříškovou chutí, je lehce stravitelný. Je vhodný i pro děti. Vzhledem k tomu, že je bulgur již předvařený, jeho příprava je opravdu rychlá a snadná.
Pšeničný bulgur je surovina, která se v kuchyni neztratí. Tradičně se používá hlavně v zemích východu, kde se z něj připravuje například pilaf a používá se do teplých i studených salátů. V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.
Použití bulguru?
- Používá se nejčastěji jako příloha k masu, zelenině, omáčkám.
- Hodí se tak pro přípravu rizot, nádivek a různých směsí z jedné pánve.
- Použijte ho také jako zavářku do polévek, nebo do salátu teplých i studených, k zapékání.
Jak připravit bulgur?
To si přečtěte si v našem samostatném článku "Jak uvařit bulgur". V návodu najdete 3 různé postupy přípravy, včetně našeho osvědčeného, součástí je fotopostup.
Složení:
Bulgur pšeničný tmavý
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota: 1 512kJ/380kcal
Tuky | 1,7g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2g |
Sacharidy | 73,0g |
z toho cukry | 2,8g |
Vláknina | 0,0g |
Bílkoviny | 11,0g |
Sůl | 12,0g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bulgur, quinoa, jáhly |
---|---|
Hmotnost: | 0.51 kg |
Specifikace produktu: | bulgur pšeničný tmavý |
Příprava: | 15 - 20 minut |
Alergeny: | pšenice |
Bio certifikace: | Ne |
bez lepku: | Ne |
Obal: | průhledný obal |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.