PROVITA Bulgur pšeničný tmavý 500g

Kód: VEGA-9999250
26,40 Kč / ks 5,30 Kč / 100 g
Skladem (15 ks)
Můžeme doručit do:
30.7.2021
Bulgur použijte všude, kde byste jinak použili rýži. Jeho příprava je velmi snadná a rychlá.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky.  Bulgur je bohatý na komplexní sacharidy. Obsahuje řadu vitamínů například vitamín A, fosfor, železo a hořčík

Bulgur je příloha s osobitou oříškovou chutí, je lehce stravitelný. Je vhodný i pro děti.  Vzhledem k tomu, že je bulgur již předvařený, jeho příprava je opravdu rychlá a snadná.

Pšeničný bulgur je surovina, která se v kuchyni neztratí. Tradičně se používá hlavně v zemích východu, kde se z něj připravuje například pilaf a používá se do teplých i studených salátů. V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.

Použití bulguru?

  • Používá se nejčastěji jako příloha k masu, zelenině, omáčkám.
  • Hodí se tak pro přípravu rizot, nádivek a různých směsí z jedné pánve.
  • Použijte ho také jako zavářku do polévek, nebo do salátu teplých i studených, k zapékání.

Jak připravit bulgur?

To si přečtěte si v našem samostatném článku "Jak uvařit bulgur". V návodu najdete 3 různé postupy přípravy, včetně našeho osvědčeného, součástí je fotopostup.

Složení, specifikace a alergeny 

Složení:
pšeničný bulgur*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvÍ
Specifikace výrobku:
Bulgur pšeničný tmavý - výrobek z tvrdé pšenice
Alergeny:
lepek, může obsahovat stopy vajec

Výživové údaje na 100g

Energetická hodnota 1 512 kJ / 380 kcal

Tuky:1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:0,2 g
Sacharidy:73,0 g
z toho cukry:2,8 g
Bílkoviny:11 g
Sůl:0,12 g
Vláknina:0,6 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Bulgur
Specifikace produktu: bulgur pšeničný tmavý
Příprava: 15 - 20 minut
Alergeny: pšenice
? BIO: Ne
Bez lepku: Ne
Obal: průhledný obal

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: