PROVITA Bulgur pšeničný tmavý 500g

Kód: VEGA-9999250
24,40 Kč / ks 4,88 Kč / 100 g
Skladem (18 ks)
Můžeme doručit do:
3.3.2021
Bulgur použijte všude, kde byste jinak použili rýži. Jeho příprava je velmi snadná a rychlá.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky.  Bulgur je bohatý na komplexní sacharidy. Obsahuje řadu vitamínů například vitamín A, fosfor, železo a hořčík. Má vysoký obsah vlákniny.

Bulgur je příloha s osobitou oříškovou chutí, je lehce stravitelný. Je vhodný i pro děti.  Vzhledem k tomu, že je bulgur již předvařený, jeho příprava je opravdu rychlá a snadná.

Pšeničný bulgur je surovina, která se v kuchyni neztratí. Tradičně se používá hlavně v zemích východu, kde se z něj připravuje například pilaf a používá se do teplých i studených salátů. V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.

Použití bulguru?

  • Používá se nejčastěji jako příloha k masu, zelenině, omáčkám.
  • Hodí se tak pro přípravu rizot, nádivek a různých směsí z jedné pánve.
  • Použijte ho také jako zavářku do polévek, nebo do salátu teplých i studených, k zapékání.

Jak připravit bulgur?

To si přečtěte si v našem samostatném článku "Jak uvařit bulgur". V návodu najdete 3 různé postupy přípravy, včetně našeho osvědčeného, součástí je fotopostup.

Složení:

Bulgur pšeničný tmavý


Výživové údaje na 100g

Energetická hodnota: 1 512kJ/380kcal

Tuky 1,7g
z toho nasycené mastné kyseliny0,2g
Sacharidy73,0g
z toho cukry 2,8g
Vláknina0,0g
Bílkoviny11,0g
Sůl 12,0g


Doplňkové parametry

Kategorie: Bulgur, quinoa, jáhly
Hmotnost: 0.51 kg
Specifikace produktu: bulgur pšeničný tmavý
Příprava: 15 - 20 minut
Alergeny: pšenice
Bio certifikace: Ne
bez lepku: Ne
Obal: průhledný obal

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.