Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. Bulgur je bohatý na komplexní sacharidy. Obsahuje řadu vitamínů například vitamín A, fosfor, železo a hořčík.
Bulgur je příloha s osobitou oříškovou chutí, je lehce stravitelný. Je vhodný i pro děti. Vzhledem k tomu, že je bulgur již předvařený, jeho příprava je opravdu rychlá a snadná.
Pšeničný bulgur je surovina, která se v kuchyni neztratí. Tradičně se používá hlavně v zemích východu, kde se z něj připravuje například pilaf a používá se do teplých i studených salátů. V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.
Použití bulguru?
Používá se nejčastěji jako příloha k masu, zelenině, omáčkám.
Hodí se tak pro přípravu rizot, nádivek a různých směsí z jedné pánve.
Použijte ho také jako zavářku do polévek, nebo do salátu teplých i studených, k zapékání.
Jak připravit bulgur?
To si přečtěte si v našem samostatném článku "Jak uvařit bulgur". V návodu najdete 3 různé postupy přípravy, včetně našeho osvědčeného, součástí je fotopostup.
Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.