PROVITA Bulgur pšeničný 500g

Kód: VEGA-999924
25,90 Kč / ks 5,20 Kč / 100 g
Skladem (20 ks)
Můžeme doručit do:
2.8.2021
V české kuchyni se často využívá do nádivek, karbanátků, polévek či jako příloha k masům.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky.  Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály, například vitamín A, fosfor, železo a hořčík. Je vhodný i pro děti.

Bulgur má lehce oříškovou chuť. Vzhledem k tomu, že je bulgur již předvařený, jeho příprava je opravdu rychlá a snadná.

Pšeničný bulgur je surovina, která se v kuchyni neztratí. Tradičně se používá hlavně v zemích východu, kde se z něj připravuje například pilaf, falafel, kibbeh.  Používá se do teplých i studených salátů. V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.

Použití bulguru?

  • Používá se nejčastěji jako příloha k masu, zelenině, omáčkám.
  • Hodí se tak pro přípravu rizot, nádivek a různých směsí z jedné pánve.
  • Použijte ho také jako zavářku do polévek, nebo do salátu teplých i studených, k zapékání.
  • Výborná ja bulgurová kaše, nákyp a můžete jej použít i do sladkého pečení a dezertů.

Jak připravit bulgur?

To si přečtěte si v našem samostatném článku "Jak uvařit bulgur". V návodu najdete 3 různé postupy přípravy, včetně našeho osvědčeného, součástí je fotopostup.

Kde použít BULGUR?

  • Bulgur používejte stejně jako kuskus nebo rýži. Je velmi chutný jako samostatná příloha k masu, k zelenině. Chuťově je ale poměrně neutrální, skvěle se tedy hodí i k různým omáčkám, nebo zalití výpekem.
  • Můžete jej také ochutit bylinkami a kořením, vařit ve vývaru. Přidat zeleninu na malé kousky a připravit si jej jako salát. Můžete jej zapékat, nebo použít pro přípravu rizota (bulgureta).
  • Bulgur můžete také přidat do karbanátků, nádivky, plněných paprik, jako zavářku do polévky. A výborně chutná i nasladko. Připravte si bulgurovou kaši, nákyp, použijte jej do koláčů.

Jak připravit sladkou kaši z BULGURU?

Bulgur povařte 10 minut v jakémkoliv rostlinném mléce a ochuťte, jak jste zvyklí. Přidejte sušené nebo čerstvé ovoce, oříšky, semínka, javorový sirup na doslazení.

Kaše je vynikající k snídani, ale i jako dezert nebo svačina.

Složení, specifikace a alergeny 

Složení:
Hrubě mletá PŠENICE*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvÍ
Specifikace výrobku:
Bulgur pšeničný - výrobek z tvrdé pšenice
Alergeny:
lepek, může obsahovat stopy vajec

Výživové údaje na 100g

Energetická hodnota 1 455 kJ / 343 kcal

Tuky:1,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny:0,3 g
Sacharidy:69,8 g
z toho cukry:0,0 g
Bílkoviny:12,5 g
Sůl:0,2 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Bulgur
Specifikace produktu: bulgur pšeničný
Příprava: 15 - 20 minut
Alergeny: pšenice
? BIO: Ne
Bez lepku: Ne
Obal: průhledný obal

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: