Plněný zapečený lilek

Plněný zapečený lilek

Lilek zapečený se zeleninou, tofu, veganským párkem a sýrem. Nejen že se dá připravit v troubě, ale můžete ho použít i při letní grilovačce.

Budeme potřebovat:

  • 1 střední lilek
  • 2 jarní cibulky
  • 2 stvoly řapíkatého celeru
  • 1 menší červená paprika
  • 1 větší rajče / 4 cherry rajčátka
  • 1 lžíce kečupu
  • špetka chilli
  • mořská či himalájská sůl
  • 1 uzené tofu
  • veganský sýr (není podmínkou)
  • 1 veganský párek (není nutný)
  • olivový olej

Postup:

Lilek rozkrojíme podélně na půl, vydlabene část vnitřku kterou pokrájíme na malé kostičky. 
Rozehřejeme olej, na něm opečeme pokrájenou cibulku, vnitřek lilku, papriku, rajčátka, řapíkatý celek, párek. Můžeme podlít trošičkou vody a přiklopit pokličkou. Po cca 5 - 10 minutách dušení přidáme lžíci kečupu, pokrájené tofu, chilli, sůl a opět povaříme, dokud směs nezhoustne a nevypaří se voda. 
Rozpůlený lilek položíme do zapékací misky či na plech na pečící papír, naplníme směsí, posypeme veganským sýrem a pečeme na 200°C zhruba půl hodinky.

Tento likek se skvěle hodí i na venkovní grilování! Naplněné lilky dejte jednoduše upéct na gril a občas zkontrolujte, k zda se nepřipaluje. 

Obrázek
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím