Pyl – velmi cenný včelí produkt bez kterého by včely zahynuly- včely nosí jako svou základní potravu v tzv. rouskách na zadním páru noh. Nejčastěji se získává právě v podobě pylových rousek. Je však také získáván z plástů včelstva. Je to květový pyl, který je přepracován včelami přímo v úle. Zde je vystaven přírodnímu kvasnému procesu, během něhož vznikají velice důležité substance bez vnějšího zásahu. Analýzy dokazují nepostradatelné aminokyseliny, stopové prvky, enzymy a řadu potřebných živin.
Opatrnost u lidí citlivých na pyl! Upozornění! V případě alergie je nutné zvýšené opatrnosti u citlivých osob na možnou alergii a v takovém stavu je nutno proceduru na několik dnů omezit nebo zcela vyloučit, poznatky jsou i takové, že člověk může několik dní pociťovat úbytek sil - tělo se začíná regenerovat a zbavovat se škodlivin.
Použití
Pyl je možné jíst po lžičkách přímo bez jakékoliv úpravy. Pyl se užívá 1-3 lžičky denně, děti poloviční dávka. Neužívat při onemocnění ledvin, nádorových onemocnění a první 3 měsíce těhotenství.
Jsou ale i jiné způsoby užívání: 1.lžičku pylu zapít vodou/čajem, popř. zamíchat do medu, do jogurtu. Nemíchat do ničeho, co se tepelně upravuje. 2.nechat pyl kvasit, je pak lépe stravitelný: Převařit asi 40 g vody, po vychladnutí přimíchat 25 g medu a 100 g pylu. Řádně promíchat, napěchovat do skleniček a nechat 3 dny v otevřené sklenici v pokojové teplotě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.