Ořechová másla
Ořechová másla, pomazánky, pasty, znáte lahodnější formu zpracování ořechů? Ořechová másla zažívají obrovský boom.
Proč jíst ořechová másla?
Ořechová másla jsou oblíbená nejen pro svou chuť, ale především pro svůj obsah prospěšných tuků a vysoký obsah bílkovin. Vyhledávají je příznivci sportu, zdravého životního stylu i příznivci rostlinné stravy. Ořechová másla obsahují také vlákninu, minerální látky, omega-3 a omega-6 mastné kyseliny a vitamín E.
Mezi nejrozšířenější patří arašídová másla, seženete je jemná a hladká i s křupavými kousky, neochucené í ochucené.
#ShowMore#
Velmi oblíbená jsou mandlová másla, másla z lískových ořechů, Másla mohou být i ochucená s přídavkem kokosu, čokolády, koření.
Jak ořechová másla používat?
Na přímo mlsejte lžičkou, zaženete s nimi chuť na chuť na sladké. Přidejte je do snídaňové kaše, na palačinky, do smoothie, na chleba, do omáčky k masu nebo zelenině.
Ořechová másla můžete zkusit vyrobit i doma. Stačí rozmixovat oblíbené ořechy se špetkou soli a lžící kokosového oleje. Zde je náš návod, jak vyrobit domácí máslo. Pozor, potřebujete ale velmi výkonný mixér, nebo kuchyňský robot, tyčovým mixérem nedosáhnete hladkosti.