NOMINAL Bezlepková směs na chléb s pohankou 500g

Kód: VEGA-895
62,90 Kč / ks 12,60 Kč / 100 g
Skladem (10 ks)
Můžeme doručit do:
29.7.2021
Bezlepková směs na přípravu chleba, recept na použití v domácí pekárně i v běžné troubě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chléb s celozrnnou pohankou je svojí strukturou, barvou i chutí podobný tmavým typům chleba. Chleb splňuje náročné požadavky nejen pro bezlepkovou dietu, ale i dietu diabetickou. Má příznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny především z celozrnné pohanky. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.

Výrobek získal ocenění v kategorii TRENDY na Mezinárodním potravinářském veletrhu Salima 2008.

Složení
Pšeničný bezlepkový škrob, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, zahušťovadlo: guarová mouka, lněné semínko, sůl, chlebové koření.

Výživové hodnoty ve 100g směsi
Energie 1425 kJ/337kcal *
tuky 1,7g *
NMK 0,3g *
sacharidy 68 g *
cukry 3,8g *
VLÁKNINA 10,5g *
bílkoviny 7,2g *
sůl 2g


Základní příprava těsta:
500g směsi
440 ml(g) vody
20 ml oleje
13g čerstvého droždí

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:

Nejprve vlijte tekuté přísady - vodu a olej. Na ně rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb.  (Doporučená dávka droždí a vody pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). Pokud je hotový chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte chléb naopak nedokynutý s prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

Postup pro pečení v běžné troubě:

Vymíchejte těsto dle návodu.  Dávku droždí můžete zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechte odpočinout a pak přesuňte do vymazané formy. Formu plňte maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Nejjednodušeji zpracujte těsto, pokud si ruce lehce potřete olejem. Válec těsta můžete obalit ve směsi semínek.  Nechte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, při pokojové teplotě.

Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 60 min. Pokud začne povrch chleba příliš rychle tmavnou, přikryjte ho alobalem. Po upečení hned vyklopte, krájejte až po vychladnutí.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: