NOMINAL Bezlepková směs na chléb s lněnou vlákninou 500g

Kód: VEGA-574
62,90 Kč / ks 125,80 Kč / 1 kg
Skladem (10 ks)
Můžeme doručit do:
19.5.2021
Směs na přípravu bezlepkového chleba s lněnou vlákninou. Recept pro pečení v troubě i v domácí pekárně. Slunečnicové bulky a rustikální kostky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Směs na chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba, ale upéct z ní můžete i menší kousky pečiva například slunečnicové bulky, nebo rustikální kostky - recept níže. Pečivo má výraznější chuť, strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu.

Tato směs NEobsahuje lepek, mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. 
 
Složení:
Bezlepkový pšeničný škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, lněná mouka (4%), zahušťovadlo: guarová mouka, cukr, sůl, chlebové koření.

Skladování:
Skladujte v suchu - dobře uzavřete.


Výživové hodnoty ve 100g:
Energie 1434 kJ/339 kcal
tuky 1,7 g
z toho NMK 0,3 g
sacharidy 70 g
z toho cukry 3,7 g
vláknina 8,2 g
bílkoviny 6,8 g
sůl 2 g

Hmotnost: 500 g


 

Základní příprava těsta:
500g směs
475 ml(g) vody
20 ml oleje
13g čerstvého droždí

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:

Jako první nalijte na do pečící nádoby tekuté suroviny – voda a olej. Na ně rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se platí pro 2hodinové programy „gluten free“ sprint (ETA).

Pokud je hotový chléb překynutý, tzn. propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce, snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud je chléb naopak nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

Postup pro pečení v běžné troubě:

Těsto vymíchejte podle návodu. Dávku droždí můžete zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechete chvíli odpočinout a přesuňte jej do vymazané formy. Formu plňte maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Pokud se vám těsto příliš lepí na ruce, potřete si je lehce olejem, nebo podsypávejte moukou. Váleček těsta můžete navíc obalit ve směsi semínek. Chléb nechte kynout 45–60 min., chraňte před okoráním.

Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min. Pokud začne povrch chleba příliš rychle tmavnout, překryjte ho alobalem. Po upečení ihned vyklopte, nechte vychladnout na mřížce. Krájejte až po úplném vychladnutí.

Slunečnicové bulky:

Připravte těsto podle základního receptu, množství vody můžete snížit na 465 ml. Z těsta vytvarujte asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a rozložte na plech. Takto připravené nechte kynout asi 40 min, chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200 °C asi 20 min.

Rustikální kostky:

Připravte těsto podle základního receptu. Dlaněmi roztlačte těsto na vrstvu 3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (cca 10x15 cm). Horní stranou obtiskněte čtverečky do směsi semínek a přeskládejte na plech. Nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: