NOMINAL Bezlepková směs na chléb s chia semínky 500g NOMINAL

Kód: VEGA-004117
62,90 Kč / ks 125,80 Kč / 1 kg
Skladem (7 ks)
Můžeme doručit do:
30.7.2021
S touto směsí si snadno připravíte doma vynikající chléb nebo pečivo. Postup pro pečení v troubě i v domácí pekárně.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Směs k přípravě chutného, vláčného a bezlepkového chleba s obsahem chia semínek, šalvěje hispánské a mouky ze zlatého lnu. Přídavek chia semínek zvyšuje obsah vlákniny a to se zastoupením nerozpustné i rozpustné složky. Z celkového množství 30 % tuku připadá velká část na omega-3 mastné kyseliny, kteté jsou přínosné pro náš organismus.

Složení
Pšeničný bezlepkový škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, chia semínka (5%), lněná mouka, zahušťovadlo guarová mouka, cukr, sůl.

Výživové hodnoty ve 100 g směsi
Energie 1454 kJ/344kcal * 
tuky 3 g *
NMK 0,4g *
sacharidy 67 g *
cukry 3,5g *
VLÁKNINA 9,5g *
bílkoviny 7,5 g *
sůl 1,9 g


Základní příprava těsta
500g směsi
500 ml(g) vody
20 ml oleje
15 g čerstvého droždí

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:

Do pečící nádoby nalijte vlažnou vodu, olej, nadrobte čerstvé (nebo sušené droždí) a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí a vody se týká programů na bezlepkové pečení s délkou kynutí cca 45-50 min. a cca 60 min. pečení. Během kynutí by už nepromíchávejte.

Podle typu pekárny a délky použitého programu můžete upravit teplotu vody a množství droždí. Pokud je chléb propadlý a překynutý (větší a nerovnoměrné póry ve střídce), snížte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud je chléb naopak nedokynutý, tzn. má hutnější strukturu a na povrchu praská, použijte více droždí nebo teplejší vodu. Během prvních minut míchání setřete měkkou stěrkou suroviny, které ulpívají na stěnách nádoby.

POZOR Chléb krájejte až zcela vychladne.

Postup pro pečení v běžné troubě:

Podle receptu smíchejte všechny suroviny najednou a důkladně těsto zpracujte. Dobře prohnětené těsto nechte asi 5 minut odpočinout. Těsto přesuňte do vymazané formy. Aby se vám těsto příliš nelepilo na ruce, lehce si je potřete olejem, nebo podsypávejte hladkou moukou (pohankovou). Připravený váleček těsta můžete také obalit ve směsi semínek.

Chlebovou formu naplňte max do 3/5. Nechte kynout 45-60 min. (při teplotě 35°C) a chrňte před okoráním. Pečte ve vyhřáté troubě při 180°C 50-60 minut(spodní a horní ohřev).

Pro přípravu drobnějšího pečiva (např. bulky, dalamánky, bagetky či ciabatty) uberte z receptury asi 20 ml vody. Zpracujte stejně, jako když pečete chléb. Bagety pečte na vlnitém plechu. Menší kusy pečiva nechte kynout asi 40 min. Pečte při vyšší teplotě (i 220°C) asi 20-25 min.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: