Vážení zákazníci, z důvodu přechodu na nový ekonomický systém je momentálně náš e-shop pozastaven. Děkujeme za pochopení.

NOMINAL Bezlepková směs na chléb rustikální 500g

Kód: VEGA-5740
BEZlepku Český výrobek ❤️
71,90 Kč / ks 14,40 Kč / 100 g
Momentálně nedostupné (1 ks)
Možnosti doručení
Tmavý rustikální chléb, bezlepková směs. Postup pro pečení v běžné troubě, slunečnicové bulky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tmavý rustikální chléb svými vlastnostmi připomíná chleby s obsahem barevných sladových mouk a sladových extraktů. Má plnou chuť a specifickou vůní.
Při zadělávání těsta můžete přidat jakákoliv oblíbená semínka (slunečnicová semínka, dýňová, len, sezam, chia semínka a další). Nebojte se zkoušet a do těsta přidat například mandle, oříšky, bylinky, ale i brusinky.

Složení:
Bezlepkový pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), zahušťovadlo: guarová mouka, cukr, sůl, jablkový prášek, koření.
Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce.

Skladování
Skladujte při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chraňte před přímým sluncem.

Průměrné výživové hodnoty ve 100g
Energie 1448 kJ/343kcal *
tuky 1,7g *
NMK 0,4g *
sacharidy 71g *
cukry 3,7g *
VLÁKNINA 8,2g *
bílkoviny 6,6g *
sůl 2g

Balení: 500 g



Základní příprava těsta:
500g směsi
475 ml(g) vody
20 ml oleje
13g čerstvého droždí

Postup pro pečení v běžné troubě:

Připravte základní těsto. Dávku droždí můžete zvýšit na 15 g/500 g směsi (ohlídejte dobu kynutí). Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak přesuňte do vymazané formy. Formu naplňte max. do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Pokud se vám těsto příliš lepí na ruce, potřete si je lehce olejem. Válec těsta můžete ještě obalit ve směsi semínek, pokud jste je již nepoužili při zadělávání těsta. Chléb nechte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral.

Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min. Pokud chleba začne v troubě příliš rychle, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte a nechte vychladnout. Krájejte až po vychladnutí.

Slunečnicové kostky:

Připravte základní těsto, množství vody můžete snížit na 465 ml. Dlaněmi vytvarujte placku o výšce asi 6 cm silnou. Rozkrájejte na čtverce asi 6x6 cm, obtiskněte vrchní stranou do slunečnicových semínek a uložte je na plech. Nechte kynout asi 40 min., chraňte před okoráním.

Pečte při 200 °C asi 20 min.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: